Walnoten en mandarijnen Baklava

Walnoten en mandarijnen Baklava

Baklava is een traditioneel lekkernij uit het Midden Oosten (alsmede Griekenland en Turkije). Door het gebruik van alleen maar honing, is deze Baklava niet zo mierzoet. Maak de walnoten en mandarijnen Baklava voor als je bezoek krijgt. Lekker bij de koffie of thee, maar ook heerlijk na een dinertje.   Oranjebloesemwater kan je tegenwoordig in […]

Varkensfiletlapje met druiven en vijgensaus

Varkensfiletlapje met druiven en vijgensaus

Een varkensfiletlapje is een mager stuk vlees, daarom is het moeilijk om het niet te droog te bakken. Door de filetlapjes kort aan te bakken in de pan en daarna goed in te pakken in aluminiumfolie, krijg je toch een sappig stukje vlees. Als je er een lekkere saus bij serveert, maak je het filetlapje […]

Matcha latte

Matcha latte

Nou ik heb me eindelijk aan de Match latte gewaagd. Ja ik weet het, ik loop een beetje achter. Maar was toch wel nieuwsgierig geworden naar deze Japanse groene theepoeder. Omdat ik na mijn gastric sleeve operatie genoeg eiwitten naar binnen moet krijgen, probeer ik dat ook uit zuivel te halen. Nu kan ik een […]

Choco haver pindarepen

Choco haver pindarepen

Een heerlijke traktatie voor tussendoor, voor de lekkere trek zeg maar. Deze choco haver pindarepen zijn een iets ‘gezondere’ alternatief dan de repen die je in de supermarkt koopt. Het is helemaal niet moeilijk om te maken, je moet alleen ff geduld hebben om de repen te laten opstijven in de koelkast. Maar dan kan […]

Twee kleuren kokosyoghurt met mango

Twee kleuren kokosyoghurt met mango

Hubbie is gek op mango, mangomania noemt hij het zelf. Dit komt omdat hij heel veel mango in Florida heeft gegeten. Hier heeft hij namelijk 26 jaar gewoond. Dus alles met mango vind hij heerlijk en om hem te verwennen komt er dus regelmatig recepten met mango voorbij in huize Culinea. Ik had een kokosyoghurt […]

Rundersaucijs met gebakken rode kool

Rundersaucijs met gebakken rode kool

Op onze trip naar Twente deze zomer hebben wij o.a. de boerderij Erve Elferman bezocht. Hier houden ze Limousine runderen …. de lekkerste vleeskoeien! Ik heb daar natuurlijk heel veel lekker vlees gekocht. In het vleespakket zaten ook lekkere verse worsten, Zoozies noemt boer Harrie ze. Hij heeft ze in verschillende smaken, deze zijn gemaakt […]

Overnight oats met tutti frutti

Overnight oats met tutti frutti

Tutti frutti is niet meer zo populair sinds de zogenaamde super foods hun intrede gedaan hebben. En dat is jammer want tutti frutti is ouderwets lekker en ook nog eens gezond. Tutti frutti is niets anders dan gedroogde zuidvruchten, wat je weer ‘tot leven’ brengt door het te wellen/koken in vocht. Door de tutti frutti […]

Eendenborst met ingelegde druiven

Eendenborst met ingelegde druiven

Deze eendenborst met ingelegde druiven is een feestelijk maaltje. Serveer het op een bijzonder etentje thuis. Het is even bewerkelijk, maar dan zet je wel iets bijzonders op tafel. Reken per persoon een kleine eendenborstfilet, als ze heel erg groot uitvallen gebruik je een grote voor twee personen. De granaatappelmelasse is te koop in grotere […]

Geroosterde radicchio en bieten met vijgen

Geroosterde radicchio en bieten met vijgen

Voor deze geroosterde radicchio en bieten met vijgen heb ik de bietjes van te voren gepoft in de oven. Als je ze op deze manier gaart, krijg je een heerlijke volle bietsmaak. Je kunt dit eventueel een dag van te voren doen, dan heb je op de avond niet zoveel werk aan dit gerecht. Natuurlijk […]

Vlaflip met frambozen en granola

Vlaflip met frambozen en granola

Als kind heb ik vaak een vlaflip gegeten, het was een nagerecht bestaande uit vanillevla, yoghurt en rode limonadesiroop. Een typisch Hollands toetje destijds. En toen ik op Schoevers zat in Arnhem, gingen wij in een tussenuur even naar het nabijgelegen hotel-restaurant Carnegie. Ik weet niet eens of dat nog bestaat, het was toen een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden