Deze eendenborst met ingelegde druiven is een feestelijk maaltje. Serveer het op een bijzonder etentje thuis. Het is even bewerkelijk, maar dan zet je wel iets bijzonders op tafel. Reken per persoon een kleine eendenborstfilet, als ze heel erg groot uitvallen gebruik je een grote voor twee personen. De granaatappelmelasse is te koop in grotere supermarkten of bij de Turkse winkel.

 

De ingelegde druiven kan je maken van zoete witte of blauwe druiven. Gebruik wel druiven zonder pitjes! Ik heb de druifjes en verjus van onze plaatselijke wijngaard gebruikt, hoe leuk is dat. Als je geen verjus kunt vinden gebruik dan een lekkere azijn zoals bijvoorbeeld een appelciderazijn, rodewijnazijn of (witte) balsamico. Bedenk wel een dag van te voren dat je deze druiven wilt serveren, ze moeten namelijk wel minimaal een dag marineren in de aangemaakte azijn.

 

Wat eten we erbij?

 

Bij deze eendenborst met ingelegde druiven heb ik een gratin van pompoen geserveerd. Het recept hiervoor kan je hier vinden.