Aardbeien Eton Mess met hangop

Aardbeien Eton Mess met hangop

Eton Mess is een klassiek Engels nagerecht. Het zou zijn ontstaan doordat een pavlova (meringue) taart met slagroom en aardbeien op de grond gevallen was. Natuurlijk was de brosse meringue in stukken gevallen. Ze hebben toen alles bij elkaar geraapt en in een schaal gedaan en het Eton Mess genoemd. Deze aardbeien Eton Mess met […]

Gin Tonic met mandarijn en dragon

Gin Tonic met mandarijn en dragon

Tja je koopt een grote bos verse dragon bij de groenteboer, gebruikt een paar takken en dan houd je nog mega veel over. Heel veel dragon recepten verzinnen dan maar. Naast de klassieke Bearnaise saus en de ….., heb ik ook deze heerlijke Gin Tonic met mandarijn en dragon gemaakt. Ik had namelijk nog wat […]

Rode bieten orzotto met balsamico

Rode bieten orzotto met balsamico

Ik heb een heerlijke en snel te bereiden pastagerecht voor jullie. Deze rode bieten orzotto met balsamico is een smaakbom en maak je snel klaar, ideaal voor een doordeweekse dag. Ben je gek op rode bietjes, dan moet je dit beslist eens proberen!   Rode bieten   De rode biet is een rode knolgroente met […]

Eivormige pavlova met advocaatroom

Eivormige pavlova met advocaatroom

Een pavlova bestaat uit een meringue schuimbodem en kan gevuld worden met een roommengsel en/of fruit. Je kunt een hele grote pavlova maken of meerdere kleintjes. Ik heb speciaal voor de Paasdagen deze Eivormige pavlova met advocaatroom gemaakt en hierop lekkere kleine dragee eitjes gelegd. Je kunt met deze hoeveel vier grote of 6 kleine […]

Zelf béarnaisesaus maken

Zelf béarnaisesaus maken

Sauce béarnaise is een oer klassieke Franse saus gemaakt van o.a. eigeel, boter en dragon. Tournedos met béarnaisesaus is een echt retro gerecht. Maar zoals zoveel van deze klassiekers, blijft het een heerlijke saus. Niet goed voor de lijn, maar ja af en toe moet je dit kunnen eten. En moet je deze basissauzen ook […]

Granita van grapefruit met dragon

Granita van grapefruit met dragon

Grapefruit met dragon? Ja …. dit is een heerlijke combi. Verse kruiden en fruit kunnen goede vriendjes zijn. Zo is basilicum bijvoorbeeld heerlijk bij aardbeien, probeer het maar eens. Ik had nog een wat dragon over en heel veel rode grapefruits in de fruitschaal liggen, dus een goed excuus om deze heerlijke granita van grapefruit […]

Mega dik belegde sandwich

Mega dik belegde sandwich

Omdat eiwitten erg belangrijk zijn voor mij, eet ik weinig brood maar beleg dit wel met extra vleeswaren of kaas. In deze mega dik belegde sandwich heb ik vlees en kaas gebruikt. Het is een super broodje geworden. Ook echt een sandwich voor de stoere mannen. Real dude food.   Als beleg kan je natuurlijk […]

Reese's chocolade pindamousse

Reese’s chocolade pindamousse

Ken jij die heerlijke Reese’s Peanut Butter Cups? Je ziet ze meestal niet in de supermarkt liggen, maar wel in snoepwinkels. Het is een populair Amerikaans lekkernij, een chocolade cup gevuld met pindakaas. Omdat hubbie 26 jaar in de USA gewoond heeft, wil ik nog wel eens Amerikaanse recepten maken of Amerikaanse producten gebruiken. Zo […]

Aardappel haringsalade met mierikswortel

Aardappel haringsalade met mierikswortel

Ik had haring gekocht en had zin om daar iets van te maken in plaats van het zo op te eten. Er lagen nog twee gekookte aardappeltjes, een komkommertje en een stuk mierikswortel in de koelkast. Nou dat is dus deze heerlijke frisse aardappel haringsalade met mierikswortel geworden. Een mooie manier om de restjes in […]

Filorolletjes gevuld met pulled pork

Filorolletjes gevuld met pulled pork

Voor deze filorolletjes gevuld met pulled pork heb ik een restant van de pulled pork die ik gemaakt had, gebruikt. Mocht je geen zin hebben om zelf pulled pork te maken, dan kan je deze kant-en-klaar kopen. Maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder.   Maak deze filorolletjes als lunch, avondeten of serveer ze als […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden