Een mojito is een cocktail die oorspronkelijk uit Cuba komt. Het is rum gemengd met limoensap, rietsuiker, sodawater en geserveerd met veel munt en ijs. Een heerlijke cocktail voor in de zomer. Ik heb er een ‘winterse’ variant van gemaakt, namelijk deze Mojito van bloedsinaasappels. Bloedsinaasappels hebben een lekkere zure smaak en is daardoor een […]
Tom Kha Kai is een Thaise romige en geurige soep met kokosmelk. Er kunnen nog allerlei soorten ingrediënten toegevoegd worden zoals paddenstoelen, bamboe, rode pepers en/of koriander. Kook er rijstnoedels in om er nog meer een gevulde maaltijdsoep van te maken. Deze Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen is een makkelijk en snel gerecht, ga […]
Heel af en toe verwennen wij onszelf op zondagmorgen met een speciaal ontbijtje zoals vandaag bijvoorbeeld met volkoren blauwe bessen pancakes met lemon curd. Ik had nog een potje lemon curd staan en wilde die graag opmaken. Goed excuus om dat over pannenkoekjes te gebruiken. Door de toevoeging van Whey (proteïnepoeder) en kwark is […]
Een smoothie in de morgen is een lekker alternatief voor een boterham als ontbijt. En met deze mokka smoothie krijg je gelijk een kickstart van de dag. Heerlijk door de sterke espresso die erin verwerkt is en natuurlijk de bananen die goed vullen. Ik heb bevroren bananen gebruikt, maar ik zou deze ’s winters niet […]
Manlief is gek op mango en op hummus. Ik het deze twee gecombineerd in een mango hummus en dat is me toch verrukkelijk geworden. Eigenlijk alles waar mango in zit is goed voor mijn hubbie, maar twee van zijn favorieten gecombineerd met elkaar, is natuurlijk helemaal top. Je proeft de mango goed in deze hummus, […]
Deze Pasta met gehaktballetjes, spinazie en zongedroogde tomaten in een heerlijke romige saus is snel en eenvoudig te maken. Ik had nog wat gehaktballetjes in de koelkast liggen die overgebleven waren van mijn verjaardag. Wat verse pasta die echt nu toch wel gekookt moest worden en een halve pot zongedroogde tomaten en een halve zak […]
Voor deze gevulde koolrolletjes in tomatensaus heb ik Chinese kool gebruikt maar je kan natuurlijk ook bijvoorbeeld een groene kool hiervoor gebruiken. Als gehakt heb ik rundergehakt genomen, door de mozzarella erin is dit gehakt niet droog geworden. Maar als je wilt kan je ook gehakt half-om-half of zelfs vegetarisch gehakt gebruiken. Serveer de koolrolletjes […]
Als je op zoek bent naar een makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag, maak dan deze Geroosterde worstjes, broccoli en tomaatjes. Je blancheert de broccoli even en dan rooster je alles in de oven. Ik heb Catalaanse worstjes gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een ander soort gekruide verse worst gebruiken. In plaats van […]
Deze dadelmuffins hebben wel iets weg van sticky toffee pudding. Lekker zondig dus, maar ja als je met mate zondigt dan is dat geen probleem. Balans is het toverwoord! Dit zijn echte verwenmuffins die heerlijk zijn bij een kopje koffie of thee. Verwen je familie of vrienden ermee. Je kunt de muffins iets ‘gezonder’ […]
Chili con carne wordt hier meestal gemaakt met (runder)gehakt. Maar origineel wordt het met rundvlees gemaakt. Ik heb hiervoor runder riblappen gebruikt en dit lekker lang laten stoven. Het is dus chili con carne stoofvlees geworden. En dit is heerlijk op een koude avond. Nodig lekker veel mensen uit, zet de grote pan met stoof […]