Een smoothie in de morgen is een lekker alternatief voor een boterham als ontbijt. En met deze mokka smoothie krijg je gelijk een kickstart van de dag. Heerlijk door de sterke espresso die erin verwerkt is en natuurlijk de bananen die goed vullen. Ik heb bevroren bananen gebruikt, maar ik zou deze ’s winters niet gebruiken. Dan is het wel heel erg koud op de maag. Door de bananen, dadels en havermout is het een vullende smoothie geworden.

 

Ontbijt jij wel

 

Vroeger wisten ze al dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Ken jij de gezegde: ‘ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’? Dat geldt nog steeds. Iedereen is tegenwoordig te druk en heeft veel haast ’s morgens, waardoor het ontbijt erin schiet. En dat is niet goed, want een goed ontbijt is het halve werk. Als je niet ontbijt, krijg je halverwege de morgen een dip en ga je misschien snaaien. Dus…neem de tijd voor een goed ontbijt. Dat kan een smoothie, havermout of muffin zijn, die je eventueel de avond ervoor klaarmaakt. Dan staat ’s morgens je ontbijtje klaar en heb je geen excuus meer dat je hier geen tijd voor hebt.

 

Proteïnepoeder

 

Na mijn gastric sleeve operatie gebruik ik regelmatig proteïne poeders oftewel whey poeder. Dit om voldoende eiwitten naar binnen te krijgen. Ik heb een grote pot proteïne poeder vanille en een cacao op het aanrecht staan. De vanille kan je in allerlei smoothies en drankjes verwerken, de cacao is lekker in deze dikke romige smoothie. Vooral cacao en mokka vind ik een heerlijke combinatie. Als je geen proteïnepoeder cacao in huis hebt, gebruik dan vanille en doe dan wat extra cacaopoeder erbij voor de chocoladesmaak.
Mocht je geen proteïnepoeder gebruiken, dan kan je de smoothie eventueel zoeter maken met vanillesuiker en/of honing.

Mokka smoothie

Smoothies

 

Wij zijn gek op smoothie en daarom staan er best wel veel verschillende smoothies op de site. De ijskoude smoothiebowls nuttigen we meestal ’s zomers als het warm is. Je kunt als basis een melkproduct gebruiken zoals melk, karnemelk, yoghurt of vruchtensappen. Je kunt smoothies maken met fruit of zelfs met groente zoals zoete aardappel, pompoen, spinazie, wortel, etc. Zoek maar onder smoothies op de site en je kunt ze allemaal vinden.

 

 

Recept Mokka smoothie: