Een smoothie in de morgen is een goed alternatief voor een boterham als ontbijt. En met deze mokka smoothie krijg je gelijk een kickstart van de dag. Lekker door de sterke espresso die erin verwerkt is en natuurlijk de bananen die goed vullen. Ik heb bevroren bananen gebruikt, maar ik zou deze ’s winters niet gebruiken. Dan is het wel heel erg koud op de maag.
Door de bananen, dadels en havermout is het een vullende smoothie geworden.

 

Vroeger wisten ze al dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Ken jij de gezegde: ‘ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’? Dat geldt nog steeds. Iedereen is tegenwoordig te druk en heeft veel haast ’s morgens, waardoor het ontbijt erin schiet. En dat is niet goed, want een goed ontbijt is het halve werk. Als je niet ontbijt, krijg je halverwege de morgen een dip en ga je misschien snaaien. Dus…neem de tijd voor een goed ontbijt. Dat kan een smoothie, havermout of muffin zijn, die je eventueel de avond ervoor klaarmaakt. Dan staat ’s morgens je ontbijtje klaar en heb je geen excuus meer dat je hier geen tijd voor hebt.

 

Overnight oats

 

Overnight oats is ideaal om de avond ervoor klaar te zetten, zodat je ’s morgens kunt genieten van dit ontbijt. Maak eens deze heerlijke Overnight oats met kokos en blauwe bessen.