Deze appeltaart smoothie met havervlokken is een geweldige manier om de dag te beginnen! Fruitig, nootachtig en met een snufje kaneel is deze gezonde smoothie het perfecte ontbijt in een glas.
Je moet van smoothies houden. Ze zijn gemakkelijk te maken, smaken heerlijk en er zijn zoveel variaties op mogelijk. Als het gaat om een gezond ontbijt of tussendoortje, is de smoothie een smakelijke manier om dat te doen. Deze smoothie is zacht en romig, met veel smaak. En met basis ingrediënten die je waarschijnlijk in huis hebt, kan je dit in de blender gooien wanneer je iets zoets, vullends en verfrissends nodig hebt.

 

Deze appeltaart smoothie met havervlokken levert vezels uit de haver, appel en notenboter, evenals vitamines en mineralen. Je zult het ook echt vullend vinden met lekker veel eiwitten. Als je je kinderen gezonder wilt laten ontbijten, probeer dan deze verrukkelijke smoothie. Het is zoet, maar niet te veel en het heeft veel geweldige gezondheidsvoordelen die je aan je gezin kunt serveren.

 

Laten we eens kijken wat je nodig hebt om het te maken:

 

Appel. Gebruik je favoriete soort, afhankelijk van hoeveel zoetheid die je verkiest.
Havervlokken. Gebruik grove of fijne havervlokken. Ze kunnen allebei gemakkelijk in de blender worden verwerkt.
Notenboter. Gebruik je favoriete notenpasta, zoals deze zelfgemaakte walnotenpasta of pindakaas.
Melk. Je kunt gewone koemelk gebruiken, of een andere plantaardige of notenmelk.
Kaneel. De perfecte aanvulling op appels en haver!
Dadels. Die geven extra zoetigheid aan de smoothie. Het lekkerst zijn die zachte medjoul dadels.
Proteïnepoeder. Ik gebruik dit voor extra eiwitten. Neem de smaak vanille hiervoor.
Mocht je het niet zoet genoegen vinden, dan kan je altijd nog wat agavesiroop of honing toevoegen.

 

Zo maak je deze smoothie

 

Ontpit en snijd eerst je appel in stukjes. Misschien wil je de schil verwijderen, maar dat is aan jou. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan een blender en bedek deze met het deksel.
Pureer de smoothie op de hoogste stand totdat de stukjes fruit verdwenen zijn en het smeuïg is. Schenk het in een glas en geniet direct.

 

Tips:

 

Houd je ingrediënten koud. Smoothies smaken koud het lekkerst, dus probeer je ingrediënten ook koud te houden.

Behalve de haver en kaneel, stel ik voor om de rest in de koelkast te bewaren voor een gekoeld ochtenddrankje. Je kunt eventueel ook een paar ijsblokjes toevoegen.

Je kunt deze smoothie (een dag) van tevoren maken, bewaar het afgedekt in de koelkast.
Het is geweldig voor een meeneemontbijt op een drukke ochtend.

 

Nog meer lekkere (ontbijt)smoothies:

Rode smoothie met bietjes en bloedsinaasappels
Tropische smoothie met kiwi, ananas en gember
Peer spice latte smoothie
Avocado smoothie met banaan en sinaasappel
Cacao pindakaas smoothie
Paksoi smoothie met ananas
Tropische wortel smoothie

 

 

Recept Appeltaart smoothie met havervlokken: