Ik heb toch een lekkere smeuïge en vullende smoothie voor jullie. Deze avocado smoothie met banaan en sinaasappel is heerlijk als ontbijt, maar ook als tussendoortje of na het sporten. Maak er dan een eiwitrijke smoothie van door er proteïnepoeder doorheen te mixen. Dit maakt de smoothie lekker luchtig, vullend en zoet.

 

Smoothies

 

Start jouw dag met een heerlijke avocado smoothie die boordevol voedingsstoffen zit. Deze prachtige groene drankjes zijn gemakkelijk en in enkele minuten te maken.
Een smoothie is een koud drankje, vol met fruit en meestal romig. De ingrediënten zijn vaak vers fruit en melkproducten. Deze ingrediënten worden in een blender gemixt tot een vloeibare substantie.
Voor mij is het de beste manier om ervoor te zorgen dat ik mijn dagelijkse portie groenten en fruit binnenkrijg. Avocado smoothies staan bovenaan mijn lijstje; ze maken de smoothie super romig en vullen ze met vitamines en mineralen.

Avocado smoothie met banaan en sinaasappel

Tip: gebruik diepvriesfruit zodat je geen ijsblokjes aan je smoothie hoeft toe te voegen. Op deze manier word je smoothie romiger en voedzamer!
Dit is een van mijn favorieten, maar er zijn zoveel meer groente- en fruitopties om avocado-smoothies mee te maken.
Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om dagelijks smoothies te gaan drinken. Zij zijn
Supergezond, smeuïg en romig, boordevol groenten en fruit, favoriet bij kinderen en zo lekker.

 

Avocado

 

Laten we, voordat we smoothies gaan maken, eens kijken naar deze romige groene vrucht (ja, het is een vrucht). Avocado’s zijn van nature voedzaam en bevatten heel veel vitamines en mineralen; ze zijn een geweldige bron van vitamine C, E, K en B-6, evenals foliumzuur, magnesium en kalium. Ze bevatten ook bètacaroteen en omega-3-vetzuren (het is de enige vrucht die een aanzienlijke hoeveelheid gezonde enkelvoudig onverzadigde vetzuren bevat).
Wat betekent dat? Het betekent dat avocado’s bijdragen aan je gezondheid; gezondheid van de bloedsuikerspiegel, gezondheid van de ogen, het is goed voor je hart en darmen, een booster voor het immuunsysteem en helpt bij het afvallen omdat het veel vezels bevat.
Om een lang verhaal kort te maken; avocado’s zijn een echte superfood!

 

Tips:

 

Ik heb proteïnepoeder in de smaak vanille toegevoegd aan deze smoothie.

Wil jij de smoothie veganizen, gebruik dan een plantaardige yoghurt.

Een smoothie die er op lijkt, maar toch anders is: Avocado Milkshake (Jus Alpukat)

 

 

Recept Avocado smoothie met banaan en sinaasappel: