Ik heb toch een heerlijke smoothie voor jullie. Een kruidige latte met peer en kaneel en speculaaskruiden. Een lekkere smoothie voor het najaar of winter. Je maakt eerst een perensiroop door het perensap in te koken met een zoetmiddel zoals bijvoorbeeld agavesiroop of honing en kaneelpoeder en speculaaskruiden. Deze siroop gebruik je dan weer om te mengen met bevroren peer, de espresso en melk. Doe er nog een scoop vanille proteïnepoeder bij en je krijgt een zalige fluffy smoothie. Drink deze peer spice latte smoothie als ontbijt of tussendoortje.

 

Latte

 

Een latte is warme drank gemaakt van een espresso met lekker veel warme melk en een beetje melkschuim erop. Het lijkt een beetje op de ouderwetse koffie verkeerd.
Een latte macchiato is ook een espresso met warme melk (in verhouding meer melk dan een cappuccino). Deze wordt meestal in een groot glas geserveerd, waarin de laagjes te zien zijn. Eerst wordt er warme melk in het glas geschonken, daarop gaat de espresso en daarop dan nog wat melkschuim.

 

Ik heb er nu nog wat zelfgemaakte kruidige perensiroop en bevroren peerblokjes aan toegevoegd en er een heerlijke koude smoothie van gemaakt. Koop een perensap waar geen suiker aan toegevoegd is, of als jij een sapcentrifuge hebt, maak dan zelf het perensap.
Om er een siroop van te maken kan je nog wat agavesiroop aan het sap toevoegen. Je kunt dit achterwege laten of vervangen door honing of een ander zoetmiddel.

 

Melk

 

Wil je er een vegan smoothie van maken dan gebruik je een amandelmelk* of een andere plantaardige melk. En natuurlijk gebruik je dan ook een plantaardige proteïnepoeder.
Maar je kunt ook ‘gewone’ melk of een andere vloeistof zoals kefir of kokosroom erin verwerken. Wat jij maar lekker vindt.

 

Smoothies

 

Ben jij ook zo dol op smoothies? Dan heb ik nog veel meer zalige recepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

 

Paksoi smoothie met ananas, gember en perensap
Chocolade banaansmoothie
Tropische wortel smoothie
Mokka smoothie
Spinazie ananas smoothie
Cacao pindakaas smoothie met banaan

Dit zijn slechts een paar van alle smoothies die op de site staan.

 

 

Recept Peer spice latte smoothie: