Chinese koolsalade met mandarijn

Chinese koolsalade met mandarijn

Lunch eens met een frisse salade.

Chinese speklapjes (Char Siu)

Chinese speklapjes (Char Siu)

Char Siu is een specialiteit uit Hong Kong, die je op straat bij gespecialiseerde stalletjes of in een restaurant eet. Meestal wordt het van het vette deel van het varken gemaakt, van bijvoorbeeld de hals of de buik. Het mooiste vlees ervoor is eigenlijk procureur van het varken. Ik heb speklapjes gebruikt voor dit recept […]

Broodpudding met kersen en chocola

Broodpudding met kersen en chocola

Na een feestje hield ik nog een stokbrood over en heb dit verwerkt in deze Broodpudding met kersen en chocola. Je kunt natuurlijk ook ‘oude’ boterhammen hiervoor gebruiken. Ben je ook zo gek op kersen? Probeer dan ook deze Yoghurt kersencake eens.

Bastilla met pompoen en feta

Bastilla met pompoen en feta

Een hartige taart met een Marokkaanse twist.

Aardbeien kwarkmuffins

Aardbeien kwarkmuffins

Een verwennerij op de zondagmorgen.

Aardpeer gratin

Aardpeer gratin

Aardpeer is een knolgewas met een zachte, zoete smaak. Ze is familie van de zonnebloem. In Frankrijk noemt men de knollen ‘topinambour’, in Engeland ‘Jerusalem artichoc’. Het aroma doet een beetje aan artisjok denken.De smaak van aardpeer is tamelijk bijzonder en kan een etentje aardig opfleuren. Probeer ze eens in deze Aardpeer gratin. Let er bij […]

De lekkerste gehaktballen

De lekkerste gehaktballen

Dit zijn echt de lekkerste gehaktballen.

Screwdriver van bloedsinaasappelsap

Screwdriver van bloedsinaasappelsap

Screwdriver (schroevendraaier) is een cocktail bestaande uit wodka en vers geperste sinaasappelsap, ook wel genoemd wodka jus on the rocks. Toen ik begon met drinken, was dit het drankje wat veel gedronken werd. Deze mix heb ik nu gemaakt met vers geperste bloedsinaasappels. Het is een screwdriver van bloedsinaasappelsap geworden. In plaats van ijsblokjes in […]

Bulgur ontbijtpap met granola

Bulgur ontbijtpap met granola

Ik had zin in een warm ontbijt. Met deze Bulgur ontbijtpap met granola kan ik er weer even tegenaan. Ik had nog wat gekookte bulgur over en heb dit opgewarmd met melk en kaneel. Daarna naar smaak honing toegevoegd. Je kunt de bulgur natuurlijk ook koken zoals hieronder beschreven staat en dan gelijk warm serveren. […]

Marokkaanse runderstoofpot

Marokkaanse runderstoofpot

Ik ben gek op de smaak uit Marokko. Als je een tajine hebt, kan je deze Marokkaanse runderstoofpot hierin bereiden, zo niet gebruik dan een grote stoofpan. Het gerecht is lekker kruidig door de specerijen en een beetje zoet door de wortelen en het gedroogde fruit en lekker fris door de appel. Probeer het eens […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden