Lekker gezond en simpel ontbijtje. Je zet ’s avonds alles klaar, zet de kom in de koelkast of laat het op het aanrecht staan en ’s morgens staat er een heerlijk ontbijtje naar je te lonken. Deze blauwe bessen havermout met yoghurt is een goede kickstart van jouw dag.

 

Overnight oats

 

Overnight oats klinkt toch wel beter dan havermoutpap. Maar het komt op hetzelfde neer. Het is een koude pap gemaakt van (fijne) havervlokken wat je een nachtje laat weken in water, (plantaardige) melk, yoghurt of een combinatie hiervan. Maak het ’s avonds klaar en er staat de volgende ochtend een heerlijk ontbijt voor je klaar.
Je hoeft het niet te koken en kunt het zo eten.

 

Ontbijt

 

Het is een verantwoord ontbijt die je geheel naar eigen smaak kunt aanpassen. Het is wel lekker om de overnight oats op smaak te brengen met iets. Dat kan met geraspte wortel, pompoenpuree, vers fruit, specerijen, lijnzaad, chiazaadjes, noten, etc. Ik heb diverse recepten voor overnight oats op de site staan. Zoek ze maar eens op onder kopje: Recept zoeken en ga dan naar: Sleutelwoorden. Typ daar overnight oats in, dan vind je al deze recepten.

 

Blauwe bessen

 

Omdat blauwe bessen en kokos zo goed samengaan heb ik dit gecombineerd in dit verantwoorde ontbijtje. Ik heb deels Griekse yoghurt en deels amandelmelk gebruikt om de havervlokken in te weken. Je kunt ook nog een deel van de blauwe bessen erdoor mengen en dan aftoppen met de rest hiervan.

 

Blauwe bessen zijn erg lekker en ook nog eens supergezond.
Deze bes is namelijk rijk aan goede stoffen zoals antioxidanten, vitamines, mineralen en vezels. Redenen genoeg om regelmatig een handje blauwe bessen te eten.

 

Ben jij ook zo gek op blauwe bessen? Maak dan zomers een lekkere Smoothie van blauwe bessen voor ontbijt of tussendoortje.

 

Tips:

 

Je kunt er ook nog een scoop proteïnepoeder doorheen mengen, dan heb je geen agavesiroop nodig want de poeder is al zoet genoeg.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Blauwe bessen havermout met yoghurt: