Kipfilet Caprese

Kipfilet Caprese

Je kent het vast wel de Italiaanse klassieker Caprese salade met tomaten, mozzarella en basilicum. Maar de ingrediënten van deze salade gaat heel ook goed samen met kip. Ik heb er kipfilet Caprese van gemaakt. Als je de kipfilets in de oven gaart, krijg je een supermals stukje vlees.   De pesto maak je natuurlijk […]

Pitabroodjes gevuld met pittig Bulgogi gehakt

Pitabroodjes gevuld met pittig Bulgogi gehakt

Bulgogi is een populair vleesgerecht in Korea. Het vlees wordt eerst gemarineerd en daarna gegrild of gebakken op een hete plaat. Meestal wordt hiervoor rundvlees gebruikt, maar het kan ook met varkensvlees of kip gemaakt worden. Het is een pittig gerecht, de vertaling van bulgogi is niet voor niets ‘vuurvlees’. Ik had nog een flesje […]

Spaghetti met asperges en garnalen

Spaghetti met asperges en garnalen

Aspergetijd is bijna voorbij, dus toch nog een laatste recept verzonnen met dit witte goud. Het is spaghetti met asperges en garnalen geworden. Lekker smaakvol door de knoflook en rode peper. Ik had een potje mini basilicumblaadjes gekocht en dit erover gestrooid voor nog meer smaak. Je kunt natuurlijk ook ‘gewone’ basilicumblaadjes ervoor gebruiken. Hak […]

Tompouce met halva en passiefruit

Tompouce met halva en passiefruit

Halva is een zoete Oriëntaalse specialiteit die je bijvoorbeeld in een Turkse winkel kunt vinden. Het wordt gemaakt van sesamzaadjes, suiker, zonnebloempitten en olie. Het ‘zurige’ van de passievruchten past goed bij het zoete van de halva in deze tompouce met halva en passiefruit.   En nog zo’n heerlijk nagerecht met de smaken uit het […]

Haring rode bietsalade met appel en dille

Haring rode bietsalade met appel en dille

Haring en rode bieten zijn een klassieke combinatie en dille past weer goed bij bietjes en vis. Daarom heb ik deze gecombineerd in een haring rode bietsalade met appel en dille. Lekker als voorgerecht of als lunch met wat (stok)brood erbij.   * Ik heb de rode bietjes zelf gepoft in de oven, maar je […]

Mexicaanse aardappelpartjes

Mexicaanse aardappelpartjes

Deze Mexicaanse aardappelpartjes kan je ook met frietjes maken, dan heb je een soort Mexicaanse kapsalon. Heerlijk pittig gekruid gehakt over de aardappelpartjes, met daarop een salsa en een dot zure room. Picadillo kruiden kan je in de grotere supermarkten vinden, de kruiden zitten in mooie vierkante blikjes. Sriracha is een pittige saus die in […]

Lavendelijs met blauwe bessen

Lavendelijs met blauwe bessen

Omdat ik nog wat gedroogde lavendel over had en het leuk vind om te experimenteren, is dit lavendelijs met blauwe bessen tot stand gekomen. Ik kwam erop omdat de lavendel in de tuin stond te bloeien en ik me ineens bedacht dat ik nog gedroogde lavendel had. Alhoewel ik een ijsmachine heb, bereid ik heel […]

Po'Boy sandwich met garnalen en pittige saus

Po’Boy sandwich met garnalen en pittige saus

Een Po’Boy (po-boy of poor boy) is een broodje oorspronkelijk uit New Orléans, Louisiana, in de VS. Het bestaat uit stokbrood belegd met gepaneerde en gefrituurde garnalen of oesters en met sla en tomaat en een pittige remouladesaus. In plaats van Sriracha saus kan je ook bijvoorbeeld een paar druppels tabasco gebruiken. Deze Po’Boy sandwich […]

Salade met gerookte kip en kersen

Salade met gerookte kip en kersen

Deze salade met gerookte kip en kersen is een simpele maar lekkere salade. Het zoet zure van de kers gaat goed samen met de gerookte kip. Als er kersen volop verkrijgbaar zijn, koop ze dan en eet ze zo of verwerk ze in een lekker recept. Als je eetbare bloemetjes in de tuin hebt staan, […]

Salade Niçoise met romige basilicumdressing

Salade Niçoise met romige basilicumdressing

De Franse klassieker Salade Niçoise wie kent hem niet? Voor het eerst gegeten aan de zuid-Franse kust en sindsdien staat hij elke zomer wel op het menu. Salade Niçoise is een salade gemaakt van vis (tonijn en ansjovis) en groenten zoals sperziebonen, tomaten, olijven, gekookte eieren, ui en olijfolie. De salade vind zijn oorsprong in […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden