Muntthee granita met oranjebloesem

Muntthee granita met oranjebloesem

Deze muntthee granita met oranjebloesem is een heerlijk koud toetje met warme dagen. Granita maken is helemaal niet moeilijk. Je zet thee, doe dit in de vriezer en raspt dan het blok ijs tot granita. Ik heb Angelique Schmeink dat eens zien doen op TV en sindsdien maak ik al mijn granita’s op deze manier. […]

Frozen kersen mojito

Frozen kersen mojito

Heb je ze al zien liggen bij de groenteboer …. die heerlijke sappige zoete kersen? En wat kan je daarvan maken? Nou deze verrukkelijke frozen kersen mojito bijvoorbeeld. Voor de kids natuurlijk zonder de rum. Dus ga maar vast die kersen ontpitten en gooi ze in de vriezer, dan heb je morgen een lekkere cocktail. […]

Bramen Mojito met lavendelsiroop

Bramen Mojito met lavendelsiroop

Deze bramen Mojito met lavendelsiroop is een heerlijk verfrissende cocktail voor een zwoele zomeravond. Ik denk dat frambozen en aardbeien ook wel goed zullen gaan met de lavendelsiroop. Je kunt het glas ook afvullen met sodawater of tonic, voor een extra bittertje in de cocktail.   Is er een betere zomercocktail dan een ijskoude mojito? […]

Tonijn met noedels, roergebakken groenten en sojaroomsaus

Tonijn met noedels, roergebakken groenten en sojaroomsaus

Als je gek bent op tonijn en Oosterse smaken, moet je beslist eens deze tonijn met noedels, roergebakken groenten en sojaroomsaus proberen. Lekker hartig door de sojaroomsaus en de tonijn met de Szechuanpepers heeft heel veel smaak. Szechuanpeper is genoemd naar de Chinese provincie Sichuan, welke bekend is om haar pittige gerechten. Het is geen […]

Salade met halloumi en sinaasappel

Salade met halloumi en sinaasappel

Halloumi is een van oorsprong Cypriotische geitenkaas en staat ook wel bekend als grillkaas. Deze kaas kan je namelijk bakken, frituren of grillen zonder dat het gaat smelten. Ik heb een salade met halloumi en sinaasappel gemaakt. Dit was weer zo’n salade van kijken wat er in de koelkast ligt en daarmee een lunch in […]

Rabarber salsa met komkommer en koriander

Rabarber salsa met komkommer en koriander

Het is nu het seizoen voor de rabarber, eet het dan zoveel mogelijk. Rabarber wordt meestal in zoete recepten gebruikt maar vroeger werd het bij hartige schotels gebruikt. Vooral als tegenhanger van vet vlees of vis. Wist je dat rabarber een groente is en geen fruit? Ik heb het nu verwerkt in een rabarber salsa […]

Rabarber amandelcake

Rabarber amandelcake

Oei, ik heb zo’n lekker recept voor jullie! Namelijk deze rabarber amandelcake. Rabarber is nu in het seizoen, geniet daar zoveel mogelijk van. Let bij het kopen van rabarber dat de stengels stevig aanvoelen en er geen lelijke plekken op zitten. Bewaar verse rabarber in de groentelade van de koelkast, hier blijft het ongeveer een […]

Orzo met asperges en gerookte zalm

Orzo met asperges en gerookte zalm

Orzo is een pastasoort en heeft de vorm van een rijstkorrel. Deze pasta komt zowel voor in Italiaanse als Griekse, Turkse en Arabische keuken. Klassiek wordt orzo in de soep gebruik in plaats van vermicelli. Ik ben er gek op en heb al diverse recepten gemaakt met deze pasta. Zo ook dit simpele maar o […]

Koffie spread

Koffie spread

Ik heb toch een bijzonder recept voor jullie, namelijk deze koffie spread oftewel koffieboter. Deze koffie spread kan je bijvoorbeeld op een beschuitje of geroosterde boterham smeren. Maar is ook lekker om op een pannenkoek of wafel te serveren. Ik heb hiervoor cold drip coffee gebruikt, maar je kunt natuurlijk zelf koffie of espresso zetten […]

Fattoush salade

Fattoush salade

Fattoush salade is een van oorsprong Libanese salade en wordt meestal gemaakt van geroosterd pitabrood, tomaten, komkommer, ui en veel verse kruiden. Het is een lekkere frisse salade die heel goed geserveerd kan worden als lunch, maaltijdsalade of bij de barbecue. Het is de Arabische variant van de Italiaanse broodsalade panzanella. Door de smaakmakers zoals […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden