Kimchi

Kimchi

Kimchi is een eeuwenoud traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Het is gefermenteerde ingelegde groenten, wat als bijgerecht bij ontbijt, lunch en avondeten wordt geserveerd. Het is al generaties lang een belangrijk onderdeel van Koreaanse huishoudens en heeft de status van superster in de keuken verworven. Met een complexe smaak en een verscheidenheid aan toepassingen […]

Rode pizza met bimi, sojabonen en geitenkaas

Rode pizza met bimi, sojabonen en geitenkaas

Vandaag een makkelijke maaltijd omdat ik de hele dag al in de keuken heb gestaan. Heb deze rode pizza met bimi, sojabonen en geitenkaas gemaakt van een bieten tortilla die ik in onze supermarkt zag liggen. Natuurlijk kan je deze tortilla als wrap gebruiken of er een quesadilla van maken, maar ik had gelijk dit […]

Vegetarische chili met zwarte en rode kidneybonen

Vegetarische chili met zwarte en rode kidneybonen

Vanavond vegetarische chili met zwarte en rode kidneybonen gegeten en dat was een lekker pittig gerecht wat we goed konden gebruiken na deze koude dag buiten. Ik denk dat als je een vleeseter deze chili geeft hij niet eens het vlees zal missen, zo lekker was het. Je kunt diverse soorten bonen hiervoor gebruiken, zoals […]

Brassica Bowl

Brassica Bowl

Een van de foodtrends voor 2017 wordt gerechten geserveerd in een bowl (kom). De Poke bowl (een Hawaïaans gerecht met blokjes rauwe vis) en Açai bowl uit Brazilië (bevroren açaifruit gepureerd en geserveerd in een bowl met een topping) waren al bezig met hun opmars. Daar komt nog Pho (Vietnamese noedelsoep), Buddha bowl (gezond vegetarisch […]

Gnocchi met tomaatjes, mozzarella en boerenkoolpesto

Gnocchi met tomaatjes, mozzarella en boerenkoolpesto

Gnocchi is een pastasoort uit Italië en wordt meestal gemaakt van aardappelen en meel. Het zijn ovale balletjes die worden gekookt en daarna geserveerd met een saus. Gnocchi kan ook van groenten met of zonder aardappel gemaakt worden zoals bijvoorbeeld pompoen, spinazie, etc. Dit is een vrij simpel gerecht, snel klaar en lekker voedend op […]

Hartige cheesecake met blauwe kaas

Hartige cheesecake met blauwe kaas

Blue cheesecake heet het recept van Yotam Ottolenghi wat ik gebruikt heb als inspiratie voor deze hartige cheesecake met blauwe kaas. Ik ben gek op de recepten van Yotam en natuurlijk moet ik daarom ook één of misschien nog wel meerdere recepten van hem gebruiken in onze vegetarische maand. Ik heb het recept enigszins aangepast; […]

Zoete aardappelcake met rozijnen en pecannoten

Zoete aardappelcake met rozijnen en pecannoten

Deze zoete aardappelcake met pecannoten en rozijnen is heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek. De kinderen zullen het zalig vinden en geen idee hebben dat ze eigenlijk groente eten. Je kunt ook pompoen of wortel in plaats van zoete aardappel gebruiken in dit recept. Andere soorten noten en/of gedroogd fruit zoals bijvoorbeeld […]

Risotto van bulgur met aardpeer

Risotto van bulgur met aardpeer

Deze risotto van bulgur met aardpeer is heerlijke vegetarische risotto gemaakt van bulgur in plaats van risottorijst. Je kunt ook van bulgur, orzo of andere graansoorten een risotto maken. Probeer het eens. Als je wilt kan je nog een stukje vlees hierbij serveren, zoals een kipfilet of zo. De aardpeer die in het vergeethoekje heeft […]

Roerbakgroenten met rijstnoedels

Roerbakgroenten met rijstnoedels

Deze roerbakgroenten met rijstnoedels is een heel simpel vegetarisch gerecht die mijn man bereid heeft tijdens onze vegetarische maand toen ik ziek was. Jaja, hij kan wel koken. Als ik hem maar aanwijzingen geef en als het maar moet! Maar ik was er blij mee en het smaakte ook nog. Zo’n simpel gerecht zal je […]

Gado Gado wraps

Gado gado wraps

Voor deze Gado Gado wraps heb ik zelf pindasaus gemaakt omdat ik de kant-en-klare sauzen niet lekker vind. Dus voordat je begint, eerst even deze saus maken en dan kan je aan de slag met het recept. Het is het recept van mijn vader en die maakte natuurlijke de lekkerste satésaus.   Gado Gado – […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden