In de oven gepofte bietjes

In de oven gepofte bietjes

In de oven gepofte bietjes zijn veel lekkerder dan de kant-en-klaar gekochte gekookte bietjes. Als je de bietjes in de oven poft, hebben ze veel meer bietensmaak dan als je ze kookt. Het is weinig moeite; je was ze schoon, pakt ze in aluminiumfolie en de oven doet het werk. Als ze gaar zijn, gaan […]

Chocolade koffiemuffins

Chocolade koffiemuffins

Ik heb Santuario koffie van Batavia Dutch Coffee in deze chocolade koffiemuffins  gebruikt voor een subtiele koffiesmaak. Lees hier meer over deze koffie. Dit zijn heerlijke verwenmuffins, zeker als je van chocolade en koffie houdt. En deze Mokka Frappuccino gemaakt van deze koffie is ook super lekker.

Mokka Frappuccino

Mokka Frappuccino

Ik mocht van Batavia Dutch Coffee 3 soorten ‘cold drip’ koffie ontvangen om te proberen. Nu is deze koffie al heerlijk om zo te drinken met een paar ijsklontjes erin, maar ja ik word dan toch getriggerd om er iets meer mee te doen. Zo kwam ik op deze Mokka Frappuccino. Ik heb hiervoor de […]

Lasagne met paddenstoelen en kaassaus

Lasagne met paddenstoelen en kaassaus

Ik heb diverse paddenstoelen bij elkaar gesprokkeld …. nee niet in het bos maar bij diverse groenteboeren en heb daar deze heerlijke vegetarische lasagne met paddenstoelen en kaassaus van gemaakt. Lekkere aardse smaken met de romigheid en zoute pit van de kazen. Het is een grote schaal geworden, dus genoeg voor heel veel eters. De […]

Aubergine halloumi burger met pompoenchutney

Aubergine halloumi burger met pompoenchutney

Ik ben gek op aubergines en de aubergine was al een keertje voorbij gekomen in de vegetarische maand. Zie mijn recept voor de Aubergine curry. Maar ik had er nog een over, wat te doen ermee? Aubergine halloumi burger met pompoenchutney natuurlijk! Halloumi en zelfgemaakte pompoenchutney had ik nog in de koelkast liggen, makkelijke maaltijd […]

Tarwe met boerenkool, schorseneren en shiitake

Tarwe met boerenkool, schorseneren en shiitake

Ik probeer zoveel mogelijk verschillende wintergroenten te gebruiken in onze vegetarische maand. Zo ook deze schorseneren, die naar me lagen te lonken bij de groenteboer. Schorseneren worden ook wel winterasperges, armeluisasperges of keukenmeidenverdriet genoemd. Dit laatste omdat ze lastig schoon te maken zijn. Ze zijn beter te schillen als je ze een tijdje in een […]

Groene kool koekjes met kruiden

Groene kool koekjes met kruiden

Bak deze groene kool koekjes met kruiden voor je kinderen en ze hebben geen idee dat ze groenten aan het eten zijn. Noem het speciale pannenkoekjes of zo iets, dan vinden ze het heel erg leuk en lekker. Je kunt allerlei soorten kool voor dit recept gebruiken.   Groene kool of Savooie kool   Deze […]

Aubergine curry met zilvervliesrijst

Aubergine curry met zilvervliesrijst

Aubergines …. ik ben er gek op. Dus vandaag een lekker bowl met vegetarisch comfort food gemaakt; een Aubergine curry met zilvervliesrijst. Perfect voor deze koude dag. Ik heb verse kurkuma gebruikt, maar je kunt dit ook in poedervorm gebruiken. En zoals jullie misschien wel opgemerkt hebben, gebruik ik veel verse kruiden. Ten eerste omdat […]

Wraps met falafels en bietentzaziki

Wraps met falafels en bietentzaziki

Uiteraard kan onze vegetarische maand niet zonder falafels, zelfgemaakte falafels natuurlijk. Deze wraps met falafels en bietentzaziki zijn helemaal niet moeilijk te maken. Als je de falafels zelf maakt, kan je ze naar eigen smaak creëren. Hoofdingrediënt voor een falafel is meestal wel kikkererwten, maar je kunt ook tuinbonen, erwten en/of andere peulvruchten hiervoor gebruiken. […]

Cranberry compote

Cranberry compote

Zeg je Kerst dan zeg je cranberries. Deze zijn vers verkrijgbaar in december en passen heel goed bij het Kerstdiner. Lekker bij wild, kalkoen, kip, varkensvlees of zelfs kaas. Cranberry compote is veel lekkerder dan de kant-en-klare en helemaal niet moeilijk om te maken. Ik heb cranberrysap* (van Ocean Spray te koop bij o.a. AH) […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden