Bak deze groene kool koekjes met kruiden voor je kinderen en ze hebben geen idee dat ze groenten aan het eten zijn. Noem het speciale pannenkoekjes of zo iets, dan vinden ze het heel erg leuk en lekker. Je kunt allerlei soorten kool voor dit recept gebruiken.

 

Groene kool of Savooie kool

 

Deze groene kool heeft een donker groen blad aan de buitenkant en binnen worden de bladeren steeds lichter. Het blad is niet glad maar ‘gebobbeld’.
Voor het bereiden verwijder je de buitenste bladeren, deze gebruik je niet. Haal de bladeren eraf, snijd de nerf eruit en snijd het blad dan in dunne repen. De kern van de kool kan je snijden zonder de nerf te verwijderen.
Gebruik de kool niet rauw. Stoof de kool of gebruik de koolbladeren om te vullen.
In mijn blog Koolsoorten, vind je nog veel meer koolsoorten met recepten.

 

Ik had een kwart groene kool overgehouden nadat ik deze Stamppot groene kool met pittige balletjes had bereid. Een aangezien ik geen eten weggooi, heb ik de kool verwerkt in deze hartige pannenkoekjes. No-waste in deze keuken.
Van restjes groente of het nu rauw of gekookt is, kan je altijd nog iets lekkers maken. Bijvoorbeeld een groentesoep, verwerkt in een omelet of salade. Zo ontstaan meestal de leukste en lekkerste recepten bij mij. Een kijkje in de koelkast en mijn foodbrains slaan op hol.

 

Ik heb deze groentekoekjes geserveerd bij buikspek geroosterd in de oven en dit was een lekkere combinatie. Wil je deze buikspek ook maken, dan heb ik hier een recept voor je.

 

 

Recept Groene kool koekjes met kruiden: