Gnocchi met tomaatjes, mozzarella en boerenkoolpesto

Gnocchi met tomaatjes, mozzarella en boerenkoolpesto

Gnocchi is een pastasoort uit Italië en wordt meestal gemaakt van aardappelen en meel. Het zijn ovale balletjes die worden gekookt en daarna geserveerd met een saus. Gnocchi kan ook van groenten met of zonder aardappel gemaakt worden zoals bijvoorbeeld pompoen, spinazie, etc. Dit is een vrij simpel gerecht, snel klaar en lekker voedend op […]

Hartige cheesecake met blauwe kaas

Hartige cheesecake met blauwe kaas

Blue cheesecake heet het recept van Yotam Ottolenghi wat ik gebruikt heb als inspiratie voor deze hartige cheesecake met blauwe kaas. Ik ben gek op de recepten van Yotam en natuurlijk moet ik daarom ook één of misschien nog wel meerdere recepten van hem gebruiken in onze vegetarische maand. Ik heb het recept enigszins aangepast; […]

Zoete aardappelcake met rozijnen en pecannoten

Zoete aardappelcake met rozijnen en pecannoten

Deze zoete aardappelcake met pecannoten en rozijnen is heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek. De kinderen zullen het zalig vinden en geen idee hebben dat ze eigenlijk groente eten. Je kunt ook pompoen of wortel in plaats van zoete aardappel gebruiken in dit recept. Andere soorten noten en/of gedroogd fruit zoals bijvoorbeeld […]

Risotto van bulgur met aardpeer

Risotto van bulgur met aardpeer

Deze risotto van bulgur met aardpeer is heerlijke vegetarische risotto gemaakt van bulgur in plaats van risottorijst. Je kunt ook van bulgur, orzo of andere graansoorten een risotto maken. Probeer het eens. Als je wilt kan je nog een stukje vlees hierbij serveren, zoals een kipfilet of zo. De aardpeer die in het vergeethoekje heeft […]

Roerbakgroenten met rijstnoedels

Roerbakgroenten met rijstnoedels

Deze roerbakgroenten met rijstnoedels is een heel simpel vegetarisch gerecht die mijn man bereid heeft tijdens onze vegetarische maand toen ik ziek was. Jaja, hij kan wel koken. Als ik hem maar aanwijzingen geef en als het maar moet! Maar ik was er blij mee en het smaakte ook nog. Zo’n simpel gerecht zal je […]

Gado Gado wraps

Gado gado wraps

Voor deze Gado Gado wraps heb ik zelf pindasaus gemaakt omdat ik de kant-en-klare sauzen niet lekker vind. Dus voordat je begint, eerst even deze saus maken en dan kan je aan de slag met het recept. Het is het recept van mijn vader en die maakte natuurlijke de lekkerste satésaus.   Gado Gado – […]

Pompoen hasselback

Pompoen hasselback

Deze pompoen hasselback is weer eens een hele andere manier om pompoen te bereiden. Je hebt hiervoor een flespompoen nodig. Het is een spectaculair bijgerecht tijdens een dinertje. Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat. Misschien ken je de Hasselback aardappel wel, het is een aardappelrecept waarbij de aardappel in een waaiervorm […]

In de oven gepofte bietjes

In de oven gepofte bietjes

In de oven gepofte bietjes zijn veel lekkerder dan de kant-en-klaar gekochte gekookte bietjes. Als je de bietjes in de oven poft, hebben ze veel meer bietensmaak dan als je ze kookt. Het is weinig moeite; je was ze schoon, pakt ze in aluminiumfolie en de oven doet het werk. Als ze gaar zijn, gaan […]

Chocolade koffiemuffins

Chocolade koffiemuffins

Ik heb Santuario koffie van Batavia Dutch Coffee in deze chocolade koffiemuffins  gebruikt voor een subtiele koffiesmaak. Lees hier meer over deze koffie. Dit zijn heerlijke verwenmuffins, zeker als je van chocolade en koffie houdt. En deze Mokka Frappuccino gemaakt van deze koffie is ook super lekker.

Mokka Frappuccino

Mokka Frappuccino

Ik mocht van Batavia Dutch Coffee 3 soorten ‘cold drip’ koffie ontvangen om te proberen. Nu is deze koffie al heerlijk om zo te drinken met een paar ijsklontjes erin, maar ja ik word dan toch getriggerd om er iets meer mee te doen. Zo kwam ik op deze Mokka Frappuccino. Ik heb hiervoor de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden