Ik ben niet zo van het bakken, maar een bananenbrood moest ik toch maar eens proberen. En toen ik een paar overrijpe bananen van mijn groenteboer kreeg, had ik geen excuus meer. Het is herfst en ik heb ook nog wat pompoenen liggen, dus laat ik die ook maar gebruiken. Cranberries, walnoten en natuurlijk de […]
Recepten swap met Thérèse Gaughan van Kitchen Exile gedaan. Ik zag deze heerlijke Kokoscake met citroen en limoen (Lemon and lime coconut cake) voorbij komen op haar facebook page en dacht die ga ik maken. Ben namelijk helemaal gek van kokos. Thérèse is een bekende en beduchte kandidaat in het kookwedstrijden circuit. Zij wint namelijk […]
Hoe gezellig zal deze Kerstkrans salade van rode sla staan op jouw kerstdiner tafel. Als je deze rode sla niet kunt vinden, kan je natuurlijk ook gewoon groene (veld)sla gebruiken. Gebruik hiervoor grote borden, dan komt de kerstkrans het beste tot zijn recht. Deze Rode salade met bietjes, bloedsinaasappel en linzen is ook zo’n feestelijke […]
Dit spectaculair nagerecht is helemaal niet moeilijk om te maken. Met deze Cranberry en champagne Kerstkrans maak je het Kerstdiner helemaal af. Je kunt het een of twee dagen van te voren al maken, laat hem dan gewoon in de bakvorm goed afgedekt in de koelkast staan. Natuurlijk kan je ook ander soort fruit gebruiken […]
Deze Pesto gemaakt van boerenkool is weer eens iets anders dan de traditionele pesto gemaakt van basilicum. Probeer hem eens! In dit lekkere en makkelijk recept wordt deze pesto gebruikt: Gnocchi met tomaatjes en boerenkoolpesto
Deze Yoghurt pannenkoekjes met blauwe bessen heb ik gemaakt met zelfgemaakte yoghurt. Lees hier hoe ik dat gedaan heb. Het is ontzettend leuk om zelf yoghurt te maken en het is ook nog eens superlekker.
Poke (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawai en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus en sesamolie. Je kunt er allerlei andere vissoorten voor gebruiken, ik heb een Poke gemaakt van zalm, zeewier en sushirijst gemaakt. Meestal wordt het […]
Voor deze Geitenyoghurtdip met verse kruiden en knoflook heb ik de zelfgemaakte geitenyoghurt nog iets laten uitlekken. Leg een schone kaas- of theedoek in een vergiet en giet hierin de yoghurt. Er ontstaat een lekkere friszure dip, deze kan je op smaak brengen met knoflook en verse kruiden. Serveer met een stuk brood erbij. Probeer […]
Toast met gebakken paddenstoelen vind ik toch wel een lekker herfstgerechtje. Lekker als lunch of voorgerecht. Probeer hiervoor verschillende soorten paddenstoelen uit. Heb je mijn blog over paddenstoelen al gelezen? Zo niet, dan kan je hem hier vinden.
Deze Mokka chocoladefudge is toch wel een guilty pleasure van mij. Ben je ook zo gek op een chocolade verwennerij, probeer dan eens deze Chai chocoladetruffels