Pompoenseizoen is aangebroken en omdat wij regelmatig ’s morgens een smoothie als ontbijt nuttigen, kan de pompoen uiteraard hier niet ontbreken. Ik heb de (flessen)pompoen gehalveerd en met de snijkant naar onderen in een oven (180˚C) gegaard in ongeveer 35-45 minuten. Laten afkoelen en toen het vruchtvlees eruit geschept. Dit is de basis voor deze smoothie.
Gek op Indonesische eten? Ik heb ook nog een heerlijke Bami met satésaus recept voor je.
Als je deze Griekse yoghurt met abrikozencompote lekker vond, probeer ook eens yoghurt met Pluotcompote.
Bangers and mash is een klassiek Engels gerecht. Deze Pompoenpuree met braadworst en uienjus is mijn variatie hierop. Gek op pompoen en stevige maaltijden? Dan heb ik nog een lekker recept voor je: Stamppot gezouten snijboontjes met pompoen en appel
Ik ben niet zo’n voorstander om te koken in de magnetron, maar voor deze Mokka ontbijt mug cake maak ik af en toe een uitzondering. Het is te leuk om een lekker ontbijtje binnen 2 minuten klaar te hebben. Een guilty pleasure dus. Je kunt de ingrediënten in je beker mengen, maar als je meer […]
Van de buikspek oftewel pork belly worden de speklapjes gesneden. Dit is een heerlijk gerecht om voor meerdere personen te bereiden. Ik heb er zelfs 2 tegelijkertijd gemaakt.
Meestal als we koolsalade eten zegt mijn man: “ik ben geen konijn”. Maar de salade op deze manier bereid vond hij heerlijk.
Ik had nog gekookte zwarte rijst liggen alsmede geroosterde pompoen en aubergine. Heb dit gecombineerd in deze salade.