Chiapudding met blauwe bessen

Chiapudding met blauwe bessen

Ik had al een tijdje geen chiapudding meer gegeten. Hoog tijd om het weer eens te maken. Het fijne van chiapudding is dat je het de avond ervoor kunt klaarmaken. Zet het in de koelkast en de volgende ochtend staat er een heerlijk ontbijtje klaar voor jou. Dit is vooral lekker als je haast hebt […]

Geroosterde boterham met green goddess avocado

Geroosterde boterham met green goddess avocado

Verwen jezelf eens met de lunch of ontbijt met deze heerlijke belegde Geroosterde boterham met green goddess avocado. Hier vind je het recept van de Green Goddess saus

Bosvruchten smoothie

Bosvruchten smoothie

Een mengsel van bosbessen, rode bessen, bramen, aardbeien en frambozen in combinatie met kokoswater en eventueel een scheutje honing zorgen voor deze heerlijke bosvruchten smoothie. Gemaakt in slechts 5 minuten en daarna genieten maar. Ik ben dol op het maken van smoothie recepten. Deze smoothie met gemengde bessen is een van mijn favorieten go to. […]

Blauw fruit smoothie

Blauw fruit smoothie

Deze blauw fruit smoothie heeft veel verse bessensmaak en zoetheid van banaan. En met slechts 5 minuten is dit het perfecte ontbijt voor drukke ochtenden of tussendoortje. Als er geen vers blauw fruit beschikbaar is, gebruik dan diepvries in deze makkelijke en gezonde smoothie. Het is mijn go-to na het sporten. Het is de perfecte […]

Bibambap

Bibimbap

Bibimbap  is een Koreaans rijstgerecht geserveerd met verschillende groenten, vlees en een gebakken ei. Je kunt dit gerecht serveren met restjes rijst, groenten en vlees of kip. Of er een vegetarische variant van maken zonder vlees en met bijvoorbeeld tofu. Zin in nog een lekker mango-ijsje na?

Baba ganoush

Baba ganoush

Ik heb een lekkere dip voor bij de borrel of op brood voor jullie, namelijk baba ganoush. En die kan je heel makkelijk zelf thuis maken. Zoveel lekkerder dan uit de supermarkt en het voordeel is dat je het naar eigen smaak kunt maken. Serveer het met lekker brood bij de borrel of maak een […]

Ajo Blanco (koude amandel/knoflooksoep)

Ajo Blanco (koude amandel/knoflooksoep)

Deze Spaanse Ajo Blanco (koude amandel/knoflooksoep) wordt koud geserveerd, lekkere soep voor een warme dag. Origineel wordt er geen bouillon maar water gebruikt voor deze soep. Ik vind het dan iets te flauw worden, vandaar de bouillon. Ook deze soepen worden koud gegeten: Yoghurtsoep met komkommer en Prei, aardappel, venkelsoep met kervel

Pompoen met geitenkaas en munt

Receptuitwisseling met Carla van Mijn Puur Leven. Carla maakt een recept van mij en ik een van haar. Dit plaatsen we dan op onze blog en social media. Carla is gek op gezonde recepten, ze schrijft ontzettend leuk en maakt mooie foto’s. Check it out op haar blog: https://mijnpuurleven.com. Zij gaat – net zoals wij […]

Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi)

Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi)

Speciaal voor mijn zusje Caroline die in Turkije woont en deze mosselen zo lekker vind heb ik voor jullie heerlijke Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi).  Serveer ze op een warme zomeravond koud als hapje bij een glaasje wijn. Dit is mijn variatie op het Turkse recept.   Turkse gevulde mosselen   Ook wij hebben deze […]

Appel blauwe bessen crumble

Appel blauwe bessen crumble

Deze Appel blauwe bessen crumble is een recepten uitwisseling met Ellen van der Lugt van Ellicious. Ik heb Ellen leren kennen tijdens een kookwedstrijd van het blad Smult. En sindsdien volgen wij elkaar. Ik heb – uit een van haar vele recepten – gekozen voor de Appel blauwe bessen crumble. Ten eerste omdat dit mij […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden