In het originele recept van Yotam Ottolenghi zit er geen spinazie in de vulling, maar ik heb deze er wel ingedaan omdat ik er een complete maaltijd van wilde maken. Zo is deze Gekaramelliseerde knoflooktaart met spinazie ontstaan. En nog zo’n lekker recept van Yotam is deze Groenten met labneh en groene chili olie
Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, deze Gehaktballetjes in Maleisische currysaus met pilafrijst zijn het proberen waard. Of maak je liever Spaanse gehaktballetjes, ik heb een lekker recept voor deze Albondigas voor je.
Deze gegrilde pompoenplakken met feta, cranberry’s en Dukkah is een lekker vegetarisch voorgerecht of bijgerecht. Ik de pompoenplakken in een pan gebakken, maar je kunt ze ook op een ovenplaat in de oven grillen op 190˚C (draai ze dan wel een keer om). Vooral door de boter en de kruiden, krijgt het een lekkere smaak. […]
Deze Gegrilde aubergine salade met kikkererwten is een heerlijke maaltijdsalade met de smaken van het Midden-Oosten en lekker veel verse kruiden. Hierbij het recept voor Dukkah
Deze Gegrilde aubergine en peer salade en feta is een lauwwarme salade zowel als hoofd-, lunch- of bijgerecht te serveren. Het recept van Dukkah kan je hier vind.
Deze frozen nectarine whisky cocktail is heerlijk op een zwoele zomeravond. De verfrissende blendercocktail is gemaakt met verse nectarines. Het is fruitig, makkelijk te maken (gooi alles gewoon bij elkaar in een blender) en veelzijdig. Als je niet van whisky houdt, vervang het dan door gin of rum. Als je niet van nectarines houdt, gebruik […]
Deze Frambozen yoghurtijs kan je natuurlijk maken met ander soort fruit zoals aardbeien, mangoblokjes of ander vers fruit. Waar je maar zin in hebt. Eens een ander ijsje proberen? Deze Citroenijs met Limencello is ook zalig!
Deze Flapjacks (havermoutkoekjes) met pecannoten en cranberry’s zijn een zoete stevige knabbel, lekker ’s morgens bij de koffie of ’s middags bij de thee. Zin in nog meer “verantwoord” tussendoortje, probeer dan deze Chocolade tahin truffels met kokos eens