Haring rode bietsalade met appel en dille

Haring rode bietsalade met appel en dille

Haring en rode bieten zijn een klassieke combinatie en dille past weer goed bij bietjes en vis. Daarom heb ik deze gecombineerd in een haring rode bietsalade met appel en dille. Lekker als voorgerecht of als lunch met wat (stok)brood erbij.   * Ik heb de rode bietjes zelf gepoft in de oven, maar je […]

Wortelsalade met appel en cranberries

Wortelsalade met appel en cranberries

Deze wortelsalade met appel en cranberries is lekker als lunch, voorgerecht of salade bij de barbecue. Het ziet er niet alleen prachtig uit op je bordje, maar het is ook nog eens een heerlijke salade. Deze salade is ontstaan doordat ik ’s middags geen brood wilde eten. Dan kijk ik wat er nog in de […]

Rode smoothie met bietjes en bloedsinaasappels

Rode smoothie met bietjes en bloedsinaasappels

De hele bloedsinaasappel die in de smoothie gaat was je en rasp je eerst, daarna pel je hem en kan dan in z’n geheel in de smoothie. Voor deze rode smoothie met bietjes en bloedsinaasappels heb je 250 ml sinaasappelsap nodig, dat is ongeveer 3-4 sinaasappels. Doe wel alvast de avond ervoor de banaan in […]

Witlofsalade met appel en sinaasappel

Witlofsalade met appel en sinaasappel

Deze witlofsalade met appel en sinaasappel gaat heel goed samen met vis, varkensvlees en kip. Of serveer het bij de barbecue. Lekkere frisse salade met een zoete en pittige saus erover.   Probeer ook eens deze Chinese koolsalade met mandarijn

Tompouce met champignons en geitenkaas

Tompouce met champignons en geitenkaas

Voor een foodbox uitwisseling met Jenny Peters van Have a good ‘food’ day en Demi Hageman van Studiokook.nl kreeg ik de ingrediënten: appel, peterselie, champignons, noten en bladerdeeg toegewezen. De uitdaging was om hier één gerecht mee te maken met als extra opdracht minimaal één bereiding in de oven. Ik heb me laten inspireren door […]

Roergebakken rode kool

Roergebakken rode kool

Heerlijke en snelle Roergebakken rode kool. Gebruik hiervoor rode spitskool, deze is meer geschikt om te roerbakken. Lekker bij kip-, kalkoen-, of varkensvlees. Wil je de mango chutney zelf maken? Dan vind je hier het recept.  

Bobotie

Bobotie is een gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken dat bestaat uit gehakt en specerijen met een custard kurkumalaag. Hier vind je het recept voor zelfgemaakte mango chutney

Koolsla met walnoten en cranberry's

Koolsla met walnoten en cranberry’s

Meestal als we koolsalade eten zegt mijn man: “ik ben geen konijn”. Maar de salade op deze manier bereid vond hij heerlijk.

Appel blauwe bessen crumble

Appel blauwe bessen crumble

Deze Appel blauwe bessen crumble is een recepten uitwisseling met Ellen van der Lugt van Ellicious. Ik heb Ellen leren kennen tijdens een kookwedstrijd van het blad Smult. En sindsdien volgen wij elkaar. Ik heb – uit een van haar vele recepten – gekozen voor de Appel blauwe bessen crumble. Ten eerste omdat dit mij […]

Warme salade van pastinaak, linzen, bimi, appel en blauwe kaas

Warme salade van pastinaak, linzen, bimi, appel en blauwe kaas

Deze Warme salade van pastinaak, linzen, bimi, appel en blauwe kaas is lekker als lunch of als maaltijdsalade. Geschikt  voor vegetariërs. Linzen zijn gezond, probeer ze daarom vaker te eten. Bijvoorbeeld in deze Linzensalade met verse vijg.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden