Gevlinderde kip met koffierub

Gevlinderde kip met koffierub

Ik had al eens hamburgers met een koffierub gemaakt en dat was zo lekker, dat ik het nu ook eens op een hele kip uitgeprobeerd heb. Deze gevlinderde kip met koffierub is lekker pittig en zoet, met een milde koffiesmaak en een krokant velletje. Een unieke smaakcombinatie die je eens proberen moet.   Gevlinderde kip […]

Pizza met paddenstoelen

Pizza met paddenstoelen

Ben jij ook zo gek op pizza? Dan heb ik hier een heerlijke vegetarische pizza met paddenstoelen voor jou. Ik heb heel veel verschillende soorten paddenstoelen hiervoor gebruikt, zodat je een pizza krijgt met lekker veel umami smaak. Koop de paddenstoelen die jij lekker vindt en beleg de pizza hiermee.   Umami   Wat is […]

Kip rendang

Kip rendang

Rendang Ajam oftewel kip rendang is een iets sneller recept dan de rendang met rundvlees. Dit Indonesisch recept kent vele familie varianten en dit is de mijne. Het recept van mijn vader eigenlijk, die gek op Indonesisch eten en koken was. Hij vond het heerlijk om een uitgebreide rijsttafel te maken. Hiervoor was hij de […]

Noedels met kipgehakt, savooiekool en paddenstoelen

Noedels met kipgehakt, savooiekool en paddenstoelen

Ik heb een heerlijk en snel te bereiden gerecht voor jullie. Deze noedels met kipgehakt, savooiekool en paddenstoelen zijn ideaal om te maken op een doordeweekse dag. Noedels zijn altijd een goed idee en vooral als je weinig tijd hebt, maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Ik heb nu kipgehakt, savooiekool en beukenzwammetjes […]

Hamburger met bacon jam

Hamburger met bacon jam

Uhh bacon jam? Ja bacon jam! Een hamburger met bacon jam is goddelijk lekker. Zelfgemaakte bacon jam is zout, zoet, rokerig, pikant en onweerstaanbaar. En dat op een hamburger is een match in heaven. De jam maak je zelf en het is een soort chutney die niet alleen lekker is op burgers maar ook bij […]

Vegetarische kipstukjes met romige spinazie

Vegetarische kipstukjes met romige spinazie

Ik heb voor jullie een makkelijk en snel te maken vegetarisch gerecht. Deze heerlijke vegetarische kipstukjes met romige spinazie bereid je in een mum van tijd. Serveer het met parelcouscous en je hebt een lekkere snelle maaltijd voor een doordeweekse dag.   Vegetarisch   Wij eten steeds meer vegetarisch, maar zullen nooit vegetariĆ«rs worden denk […]

Romige paddenstoelensoep met Marsala

Romige paddenstoelensoep met Marsala

Zelfgemaakt paddenstoelensoep is zo lekker en supermakkelijk te maken. Als je dit eenmaal geproefd hebt, wil je nooit meer de kant-en-klare soep. Deze romige paddenstoelensoep met Marsala is het proberen waard, hartverwarmende soep, vol met umami smaken van de verschillende paddenstoelen die je erin verwerkt. De Marsala wijn geeft een extra lekkere smaak aan de […]

Pasta met savooiekool en salami

Pasta met savooiekool en salami

Deze pasta met savooiekool en salami is een lekkere combinatie geworden. Heerlijk voor in het seizoen, als deze groene kool volop uit ons kikkerlandje bij de groenteboer liggen. Italy meets Holland zullen we maar zeggen. Ik heb pappardelle pasta gebruikt voor dit gerecht, het is een bredere lintvormige pastasoort. Maar je kunt natuurlijk ook een […]

Varkensrack met zoetzure jus

Varkensrack met zoetzure jus

Ik heb toch een heel bijzonder recept voor jullie, namelijk deze varkensrack met zoetzure jus. Een prachtig stuk vlees om in zijn geheel te bereiden en te serveren op een speciaal etentje thuis. En de zoetzure jus van sherryazijn en agavesiroop doet het heel goed bij dit vlees. Dus als je eens iets bijzonders wilt […]

Friese uiensoep

Friese uiensoep

Friese uiensoep oftewel Fryske Sipelsop is de Friese variant op de klassieke Franse uiensoep. Friese scheelt maar een paar letters met Franse, maar het is een totaal andere uiensoep. Ik heb er voor extra smaak ook nog Friese droge worst (Fryske droege woarst) en Beerenburg in verwerkt en geserveerd met een broodje erop met gesmolten […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden