deze

Rode spring rolls

Zijn ze niet prachtig deze rode, vegan spring rolls? Het is niet moeilijk om ze te maken, alleen het betere snij- en vouwwerk komt te pas en dan rollen maar. Speciaal voor Valentijnsdag heb ik rode spring rolls gemaakt. Ga jij ze ook maken voor jouw lief?   Spring rolls   Een spring roll is […]

Tuna melt nachos

Ik mocht van Emmi hun heerlijke raclette en fondue kaas ontvangen in een foodybox. De fondue kaas heb ik verwerkt in een lekkere Mac & Cheese en de raclette kaas heb ik gebruikt in deze Tuna melt nachos. Superlekker als borrelhap met een Mexicaans biertje erbij of als makkelijke avondmaaltijd.   Nachos   Nachos is […]

Pittige en zoete tofu met rijst

Pittige en zoete tofu met rijst

Als je nog nooit tofu gegeten hebt, is dit misschien wel een recept om tofu eens te proberen. Een Aziatisch vegan gerecht van pittige en zoete tofu met rijst waarbij je het vlees echt niet zult missen. De saus kan je zo pittig maken als je zelf wilt en is lekker zoet door zoete chilisaus […]

Pastinaaksoep met ras-el-hanout en sinaasappel

Pastinaaksoep met ras-el-hanout en sinaasappel

Wij zijn gek op pastinaak en je kunt daarom ook aardig wat recepten van deze groente vinden op de site. En ondanks dat ik al diverse pastinaaksoepjes erop heb staan, heb ik toch weer een ander recept ervoor gemaakt. Deze pastinaaksoep met ras-el-hanout en sinaasappel is een heerlijke romige en vegetarische soep met de kick […]

Turkse tomatensoep met orzo

Turkse tomatensoep met orzo

Deze soep stond al zo lang op mijn to cook lijstje en nu is het er eindelijk van gekomen. Een heerlijke dikke Turkse tomatensoep met orzo, vol van smaak en supermakkelijk te maken. De soep wordt in principe met slechts tomaten, gedroogde munt, water en orzo gemaakt, maar ik heb nog het een en ander […]

Romige pasta met kip en kaas

Romige pasta met kip en kaas

Als ik geen inspiratie heb (ja soms gebeurt dat wel eens) dan vraag ik aan manlief wat hij wil eten de komende dagen. Kip, pasta en iets vegetarisch was het antwoord. Nou daar kan ik wel wat mee. Ik had drie kippenpoten gekocht en vegetarische gehaktballetjes die ik wilde combineren met de pasta. Meestal komt […]

Paarse zoete aardappelsoep met 5-spice

Paarse zoete aardappelsoep met 5-spice

Ik heb een heel bijzondere maar super lekkere soep voor jullie. Namelijk een paarse zoete aardappelsoep met 5-spice specerijenmengsel. Een heerlijke romige soep met de bijzondere smaken van de vijfkruidenpoeder. De kokosmelk in de soep maakt het romig en zacht van smaak. Een hartverwarmende soep voor een koude dag.   Paarse zoete aardappelen   De […]

Broodje Turks stoofvlees

Broodje Turks stoofvlees

Wij zijn gek op stoofvleesgerechten, vooral op koude dagen. Nu heb ik al diverse stoofschotels op de site staan, maar elke keer bereid ik het weer op een andere manier. Ik heb dit recept broodje Turks stoofvlees genoemd omdat het een klein beetje lijkt op het Turkse recept Tantuni. Alleen bij Tantuni wordt het vlees […]

Mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook

Mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook

Toen ik het mooie mosselbestel en mosselschep van Anovi mocht ontvangen, wilde ik natuurlijk gelijk mosselen gaan koken. Omdat ik al een paar verschillende mosselrecepten op de site heb staan, moest het natuurlijk weer een ander recept worden. Het zijn deze heerlijke mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook geworden en tjonge wat hebben wij […]

Kikkererwten met wilde spinazie en tomaatjes

Kikkererwten met wilde spinazie en tomaatjes

Wil je wat minderen met vlees eten, dan heb ik een heerlijk vegetarisch en zelfs vegan gerecht voor jou. Bij deze kikkererwten met wilde spinazie en tomaatjes mis je het vlees echt niet. En het is ook nog eens lekker vullend. Ik heb er gele rijst bij geserveerd, maar je kunt ook een witte rijst […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden