Varkenshaas met gegrilde groenten en mosterdsaus

Varkenshaas met gegrilde groenten en mosterdsaus

Deze varkenshaas met gegrilde groenten en mosterdsaus is een feestelijk gerecht. Serveer het tijdens een speciaal etentje of met de feestdagen. Ik heb een vijgen mosterdsaus bij de varkenshaas gemaakt en dit smaakte perfect bij het vlees en de gegrilde groenten.   Varkenshaas   De varkenshaas is het meest malse stukje vlees van een varken […]

Geroosterd buikspek met rode spitskool

Geroosterd buikspek met rode spitskool

Maak eens een perfect geroosterd buikspek met rode spitskool uit de oven. Lekker met het gedroogde fruit en appel erbij. Deze buikspek is een heerlijk gerecht om voor meerdere personen te bereiden. Elke keer als ik buikspek maak, is het een groot succes. Misschien denk je dat kan ik niet bereiden, maar het is echt […]

Lamshaasje met balsamico en zwarte knoflook

Lamshaasje met balsamico en zwarte knoflook

Ik heb een heerlijk en feestelijk gerecht voor jullie. Super mals lamshaasje met balsamico en zwarte knoflook saus, geserveerd met een heerlijke romige pastinaakpuree en knapperige peultjes. En het fijne van dit gerecht is dat je het meeste vooraf kunt bereiden, zodat je op de avond zelf er weinig werk aan hebt.   Lamshaasjes   […]

Eendenborst met vijgen en peterseliewortel

Eendenborst met vijgen en peterseliewortel

Ik heb een heel feestelijk gerecht voor jullie. Deze eendenborst met vijgen en peterseliewortel zal het goed doen tijdens een etentje thuis. De balsamico azijn erbij maakt het gerecht helemaal af. En het goede nieuws is dat je het meeste al vooraf kunt voorbereiden, zodat je op de avond zelf niet de hele tijd in […]

Diamanthaas met paddenstoelen

Diamanthaas met paddenstoelen

Diamanthaas ook wel Jodenhaas genoemd is het zachtste stukje haas uit de voorvoet van een koe. Deze steak is zeer smakelijk en ook nog eens vriendelijk geprijsd. Het is een stuk goedkoper dan een tournedos of ossenhaas. Ik het nu een heerlijk recept voor diamanthaas met paddenstoelen voor jullie. Probeer het eens!   Diamanthaas   […]

Saffraanrisotto met kreeft

Saffraanrisotto met kreeft

Verse kreeft uit eigenland, lekkerder en beter kan je ze niet krijgen. En deze saffraanrisotto met kreeft is het ultieme gerecht om de maken voor een speciaal etentje thuis. De kreeft wordt goed verwerkt in dit gerecht, het gaat in de risotto en van de schalen maken we weer een heerlijke bisque waarin de risotto […]

Patatje met oesterzwammen gyros

Patatje met oesterzwammen gyros

Ik heb toch een heerlijk gerecht voor jullie. Dit vegetarisch patatje met oesterzwammen gyros kan jij thuis ook maken. Lekkere frieten rijkelijk belegd met gebakken ui, paprika en oesterzwammen en gekruid met gyroskruiden. Daarover nog een zalige knoflookyoghurt, man wat is dit genieten!   Loaded fries   Eigenlijk is dit recept een kruising tussen ons […]

Bucatini all’Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

Een klassieker uit de Italiaanse keuken is deze Bucatini all’Amatriciana. De all’Amatriciana saus ook wel Matriciana genoemd, is een eenvoudige maar oh zo’n heerlijke pastasaus. Het wordt oorspronkelijk gemaakt van guanciale (gezouten varkenswang), tomaten en Pecorino Romano kaas. Met slechts een paar ingrediënten tover je een heerlijke pasta uit jouw keuken. En zoals voor zoveel […]

Steak and cheese panini

Steak and cheese panini

Ik heb ooit in Amerika een Philly Cheese Steak Sandwich gegeten en vond dit super lekker. Steak and cheese sandwich was ook de favoriet van hubby toen hij in Amerika woonde. En elke keer als hij een soort van heimwee heeft, bereid ik een Amerikaans gerecht voor hem. Ik heb deze steak and cheese panini […]

Kip in knoflook mosterd-roomsaus

Kip in knoflook mosterd-roomsaus

Manlief houdt zogenaamd niet van mosterd, maar ik heb het al zo vaak verwerkt in diverse recepten en hij heeft nog nooit gezegd dat het niet lekker was. Daarom durfde ik het nu wel aan om kip in knoflook mosterd-roomsaus te maken. En wat denk je? Hij vond het superlekker!   Mosterd   Ik heb […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden