Hash brown potatoes wordt in Amerika als ontbijt gegeten. Het lijkt een beetje op rösti. Ik heb er deze Mexicaanse hash brown op verzonnen. De geraspte aardappelen moeten goudbruin en knapperig gebakken worden. Het geheim hiervoor is om na het raspen het in een theedoek (of in keukenpapier) goed droog te persen. Ik heb er […]
Mango en kokos zijn een heerlijke combinatie, vooral in deze muffins. Ik heb ook amandelmeel gebruikt voor deze Mango kokos muffins. Probeer ook eens deze Pastinaak muffins, die zijn ook erg lekker.
Hartige muffins gemaakt van maïsmeel en maïs, lekker als lunch of tussendoortje. Of stop deze Maïsmuffins in het broodtrommeltje van je kinderen. Liever een zoete muffin? Dan heb ik een heerlijke Ontbijtmuffin met zomerfruit voor je.
Een hummingbird cake is heerlijk, maar je kunt met dezelfde ingrediënten natuurlijk ook muffins maken.
De kumquat is een langwerpige sinaasappelachtige vrucht van zo’n 4 cm lang. Deze wordt met schil en al gegeten. De schil heeft een zoete smaak terwijl het vruchtvlees zuur is. De vrucht is rijk aan vitamine C. Je kunt de kumquats het beste verwerken in een compote, jam of konfijten zoals ik het gedaan heb […]
Granola kun je het beste vergelijken met muesli: het is een mengsel van granen, zaden, pitten, noten en gedroogd fruit.
Tja ik had nog wat cranberry’s over, dan maar Cranberry muffins ervan maken. De combinatie verse cranberries en amandelspijs is heerlijk. Een ander recept voor muffins vind je hier Blauwe bessen roomkaasmuffins
Champorado is een zoete rijstpudding gemaakt met cacao, hiervoor wordt een soort paprijst gebruikt.
Ik had zoveel bramen in de tuin, dus ook maar verwerken in bramenmuffins. Heb jij ook teveel bramen in je tuin? Maak dan deze bramen limonade en smoothie
Om dit als ontbijt te eten is toch wel een guilty pleasure.