Deze wortelmuffins met ras-el-hanout zijn zo heerlijk luchtig en de warme kruiden voegen er zo’n heerlijk hartig element aan toe. Een volle theelepel ras-el-hanout en gedroogd fruit en gember in het beslag geven dit wortelmuffin recept zijn Marokkaans geïnspireerde flair.
Het gebruik van de ras-el-hanout zorgt ervoor dat je de smaken van het Noord-Afrikaanse kruidenmengsel in de uiteindelijke gebakken muffin kunt ontdekken. Dus als je erover nadenkt om dat ingrediënt over te slaan, doe dat dan gewoon niet. En ik daag je uit om mij te vertellen of dit niet de lekkerste gekruide muffin is die je ooit hebt gehad!

 

Ras-el-hanout

 

De meeste ras-el-hanout kruidenmengsels die in de winkels te vinden zijn, bevatten een combinatie van koriander, gember, kurkuma, peperkorrels, komijn, kaneel, kardemom, cayennepeper en mogelijk andere kruiden. Als je het niet in de supermarkt kunt vinden, kan je het altijd kopen in een Turkse supermarkt.

 

Nu naar dit recept: ik was aan het spelen met wat van mijn kruiden, en toen besloot ik te experimenteren met ras-el-hanout – een populaire Marokkaanse specerijmix – en iets te maken dat bij zoete recepten past. Dit was het eerste recept waarmee ik het testte, en ik moet zeggen dat het heerlijk was. Probeer het eens. Ik weet niet eens zeker of ik de smaken moet omschrijven.
Geniet van deze decadente wortelmuffins, boordevol versgeraspte wortelen, de perfecte hoeveelheid zoetheid en verwarmende kruiden. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en vormen een heerlijk ontbijt, een meeneemsnack of een licht dessert!

 

Tips:

 

Rasp schoongemaakte wortels met de grote gaten van een handrasp, zoals een blokrasp, of rasp wortels snel in de keukenmachine. Veel keukenmachines hebben een raspopzetstuk, of je kunt de wortels langzaam in de keukenmachine pulseren totdat ze net versnipperd zijn.

Je kunt elk gedroogd fruit gebruiken of een combinatie van gedroogd fruit, inclusief rozijnen, dadels of gehakte gedroogde abrikozen.
Of voeg vers fruit toe zoals appelblokjes.
Als je een chocoladeliefhebber bent, is dit recept ook fantastisch als je chocoladestukjes toevoegt!
Daarnaast kan ook gehakte walnoten of amandelen aan het beslag toevoegen.
Sinaasappelrasp zal het ook goed doen in deze muffins.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Wortelmuffins met ras-el-hanout