Pulled pork lasagne

Pulled pork lasagne

Pulled pork is tegenwoordig kant en klaar in elke supermarkt te koop, maar je kunt het ook heel goed zelf maken. Hier kan je lezen hoe ik pulled pork in de oven bereid heb. Pulled pork is lekker om zo te eten, maar ook heerlijk in een wrap, op een broodje of zoals deze pulled […]

Pompoencake met dadels en chaikruiden

Pompoencake met dadels en chaikruiden

Deze Pompoencake met dadels en chaikruiden is heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek. De kinderen zullen het zalig vinden en geen idee hebben dat ze eigenlijk groente naar binnen krijgen. Ik heb muskaat pompoen gebruikt voor dit recept, omdat deze lekker zoet is. Je kunt ook wortel in plaats van pompoen gebruiken […]

Dirty rice

Dirty rice

Dirty rice oftewel gebakken rijst uit het ‘Zuiden’ is een typisch gerecht uit de Cajun keuken van de Amerikaanse staat Louisiana. Het gerecht heet dirty rice vanwege de bruine kleur die het krijgt omdat er gepureerde kippenlever door de rijst gemengd wordt. Het gerecht wordt meestal gemaakt van (zilvervlies)rijst, groene paprika, selderijstengels, uien en gehakt. […]

http://www.kookpraat.nl/pannenkoeken-met-maar-2-ingredienten/

Banaan eipannenkoekjes met blauwe bessen

Deze keer een receptenswap met kookpraat.nl. Pannenkoeken met maar 2 ingrediënten heet het recept van Anique Grine vd Put. Ik noem het Banaan eipannenkoekjes met blauwe bessen. Ik vond dit een interessant gerecht en dacht dat moet ik eens proberen. En dat is het leuke van deze receptenswap, je maakt weer eens een heel ander […]

Koffie kokos smoothie

Koffie kokos smoothie

Bedenk de avond tevoren dat je deze koffie kokos smoothie wilt maken, het is namelijk het lekkerst als je een bevroren banaan hiervoor gebruikt. Omdat hubbie een sporter is, gebruiken we vaak proteïne (whey) in onze smoothies. Hierdoor worden de smoothies ook nog eens luchtiger en zoeter, waardoor je geen zoetmiddel meer hoeft te gebruiken. […]

Chocoladehart voor Valentijn

Chocoladehart voor Valentijn

Volgende week is het Valentijnsdag. En hoe gaaf is dat…..het is ook nog eens mijn verjaardag. Ik kan je verklappen dat het heel erg leuk is om op Valentijnsdag jarig te zijn. Om je lief te verrassen hierbij het recept voor een verleidelijk chocolade verrassing. Met een minimale inspanning bereik je het maximale effect met […]

Wraps met pulled kip, avocado en koriander

Wraps met pulled kip, avocado en koriander

Voor deze wraps met pulled kip, avocado en koriander gaar je de kip heel lang tot hij bijna uit elkaar valt. Dan kan je het kippenvlees met twee vorken uit elkaar trekken. Dit noemen ze ‘pulled’ in Amerika. Vooral pulled pork is daar heel erg bekend en veel gegeten. Het vlees wordt dan zo lang […]

Tagliatelle met pikante kip

Tagliatelle met pikante kip

Blackened chicken daar is mijn man gek op. Hij at dit vaak met pasta toen hij in Amerika woonde. Tja daar moet ik dan ook maar een gerecht van maken. Het is deze tagliatelle met pikante kip geworden. En het kwam aardig in de buurt van hetgeen hij vaak in Amerika at. Pff gelukkig maar. […]

Krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes

Krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes

Ik heb voor deze krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes zelf een soort paneermeel gemaakt. De kipschnitzels zijn namelijk gepaneerd met gemalen pepsels (zoute sticks). Deze pepsels had ik nog over van een borrel. Ja dan zit je met zo’n aangebroken zak, wat doe je ermee. Als je het te lang laat liggen worden ze zacht, […]

Buffalo style kipkluifjes

Buffalo style kipkluifjes

Hubbie heeft 26 jaar in Amerika gewoond en daarom staan hier regelmatig Amerikaanse recepten op tafel. Zo ook deze Buffalo style kipkluifjes. Ik noem het Buffalo style, want meestal worden deze chicken wings gefrituurd en daarna gerold in een specerijenmix. Maar ik heb ze gegaard in de oven, ze zijn dus iets gezonder dan dat […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden