Warme bulgursalade

Warme bulgursalade

Bulgur, ik ben er gek op.

Spaghetti met Oosterse kip en garnalen

Spaghetti met Oosterse kip en garnalen

Ik had deze spaghetti met Oosterse kip en garnalen op het menu staan en wilde dit serveren met noedels. Dacht dat ik dit nog wel in huis had…..niet dus. Toen maar spaghetti gekookt en wat denk je, het is een heerlijke combinatie geworden. Je hebt zin in een snelle Chinese maaltijd, dus ga naar de […]

Oosterse kipsalade

Oosterse kipsalade

Lekkere frisse Oosterse kipsalade met komkommer en wortel om te eten op een warme avond. Je kunt het serveren als hoofdgerecht voor 2 personen of als voorgerecht voor 4 personen. De kip kan je eventueel een dag van tevoren klaar maken, als ik jou was zou ik meer kipfilets bereiden. Deze zijn zo lekker, hier […]

Shakshuka met bulgur, avocado en feta

Shakshuka met bulgur, avocado en feta

Shakshuka is een gerecht uit de Midden-Oosterse keuken en wordt meestal geserveerd in een pan of tajine met een stuk brood om in de saus te dippen. Het is een groentemengsel van tomaten, paprika, pepers en knoflook gebakken in de pan met daarin eieren gepocheerd. Het wordt meestal als ontbijt gegeten. Ik heb nu een […]

Vegetarische Ramen noedelsoep

Vegetarische Ramen noedelsoep

Geniet van deze vegetarische Ramen noedelsoep voor een smakelijke midweekmaaltijd in slechts 30 minuten. Miso en shiitake paddenstoelengeven de bouillon veel umami-smaak. Ramen is oorspronkelijk een Japanse maaltijdsoep die heel veel variaties kent. Er kan vlees in zitten, vis, zeevruchten en vaak veel groenten. Ramen bestaat uit drie delen: de basis (bouillon en noedels), smaakmakers […]

Pakora's van vergeten groenten

Pakora’s van vergeten groenten

Pakora is een Indiase beignet. Men haalt de ingrediënten door een beslag van kikkererwtenmeel en frituurt het dan. Pakora’s kunnen gemaakt worden van uien, groenten, maar ook van vlees. Ik heb nu heerlijke pakora’s van vergeten groenten gemaakt. Deze gefrituurde snack, gemaakt met een verscheidenheid aan groenten en kruiden, is uiterst verslavend. Het is een […]

Gevulde koolrabi met kippengehakt

Gevulde koolrabi met kippengehakt

Koolrabi is zo’n ‘vergeten’ groente waarmee jij wellicht nog nooit gekookt hebt. Als je deze ziet liggen koop ze dan toch maar en vul ze met kippengehakt. Gevulde koolrabi met kippengehakt is een heerlijk gerecht dat ik onlangs heb bereid voor het avondeten. De basis van dit gerecht zijn gekookte uitgeholde koolrabi’s, gevuld met kippengehakt […]

Curry met regenboog snijbiet en noedels

Curry met regenboog snijbiet en noedels

Deze vegetarische curry moet je eens proberen…..zo lekker!

Noedels met bavette

Noedels met bavette

Bavette bereid op z’n Oosters

Rode salade met bietjes, bloedsinaasappel en linzen

Rode salade met bietjes, bloedsinaasappel en linzen

Een heerlijke salade met prachtige kleuren.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden