Deze vegetarische curry met regenboog snijbiet en noedels moet je eens proberen! Prachtige regenboog snijbiet, waarvan de stengels mooi roze, rode, oranje of gele kleuren hebben. Mocht je deze ‘vergeten’ groente tegenkomen, koop het dan en maak deze heerlijke curry.
Deze curry is een van die gerechten waar je op een koude winteravond naar hunkert. Wat nog beter is, is dat je geen uren nodig hebt om de smaken te laten intrekken, slechts ongeveer 35 minuten.

 

Regenboog snijbiet

 

Als je denkt aan alle ingrediënten die in een curry te vinden zijn, is de kans groot dat snijbiet niet als eerste in jou opkomt. Dat gezegd hebbende, het bladgroen is heerlijk in een geruststellende kom curry. En voegt niet alleen een levendige kleur toe, maar zorgt ook voor een milde, aardse smaak die de andere ingrediënten van dit gerecht aanvult.

 

Net als spinazie zal het blad van de snijbiet aanzienlijk slinken als het wordt gekookt. Hierdoor kan je behoorlijk wat groen in de curry kunt stoppen zonder dat je het gevoel krijgt dat je wordt overspoeld door groenten. Curry is een geweldige manier om een grote bos snijbiet te verwerken, omdat het een geweldige smaak en textuur biedt. Andere groenten in deze curry zijn wortel en aspergetips. En zoals de naam al doet vermoeden, kokosmelk, wat zorgt voor een veganistisch gerecht dat je een verzadigd gevoel geeft en ervoor zorgt dat je je dagelijkse dosis groenten binnenkrijgt.

 

Bereid de snijbiet voor

 

Als je nog nooit met snijbiet hebt gekookt, kom je misschien in de verleiding om de stengels weg te gooien en alleen de bladeren te gebruiken. Maar in dit recept gebruik je eigenlijk beiden. Om de snijbiet te bereiden, vouw je de bladeren in de lengte doormidden en snijd je de stengel eruit of je ritst het blad van de stengel.
Snijd de bladeren in stukken door ze op te rollen en dan in repen te snijden.
De stengels snijd je in kleine stukjes, net zoals je bij bleekselderijstengels zou doen. Houd er rekening mee dat de stengels meer tijd nodig hebben om te garen dan de bladeren, dus je zult dit als eerste moeten bakken.

 

Rode curry

 

Voor dit recept heb je aardig wat benodigdheden nodig, waaronder rode currypasta. Dit kan je kant-en-klaar kopen in de supermarkten. Verder heb je nog verse gember, palmsuiker (of bruine basterdsuiker) sambal, sojasaus, kokosmelk en bouillon nodig.

Tips:

 

Je kunt in plaats daarvan regenboogsnijbiet, spinazie, raapstelen, andijvie of boerenkool gebruiken, als snijbiet niet bij jou in de buurt verkrijgbaar is.

Gebruik een lekkere zelfgemaakte groentebouillon in dit gerecht.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Curry met regenboog snijbiet en noedels: