Pompoenlasagne met salie

Pompoenlasagne met salie

Herfst is de tijd van pompoenen. Tegenwoordig zijn ze in alle soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. Voor deze pompoenlasagne met salie heb ik een flessenpompoen gebruikt, omdat de hals zo handig in dunne plakken te snijden is. Ik heb hiervoor Risenta lasagnebladen gemaakt van 100% biologische gele sojabonen gebruikt. Dit is een en heerlijke glutenvrije […]

Bruschetta met geitenkaas, vijgen en walnoten

Bruschetta met geitenkaas, vijgen en walnoten

In de Foodybox Herfst van Kroon op het Werk zaten weer heerlijke producten. Onder andere een mini geiten brie met fenegriek van Alphenaer. Ik ben gek op geitenkaas en fenegriek, dus dit was een ideale combinatie voor mij. Natuurlijk is deze geitenbrie heerlijk op een toastje, maar ik wilde hem eren op een lekkere bruschetta. […]

Saucijsjes van blauwe kaas, walnoten en cranberries

Saucijsjes van blauwe kaas, walnoten en cranberries

Deze saucijsjes van blauwe kaas, walnoten en cranberries zijn een lekkere hartige traktatie met de feestdagen en helemaal niet zo moeilijk te maken. Laat alleen wel een dag van te voren de cranberries marineren in de rode port, zodat zij zich lekker kunnen volzuigen met deze zoete wijn. Ik heb een hele rol vers bladerdeeg […]

Varkensfiletlapje met druiven en vijgensaus

Varkensfiletlapje met druiven en vijgensaus

Een varkensfiletlapje is een mager stuk vlees, daarom is het moeilijk om het niet te droog te bakken. Door de filetlapjes kort aan te bakken in de pan en daarna goed in te pakken in aluminiumfolie, krijg je toch een sappig stukje vlees. Als je er een lekkere saus bij serveert, maak je het filetlapje […]

Gevulde mini pompoentjes met kalkoen

Gevulde mini pompoentjes met kalkoen

Ik ga deze gevulde mini pompoentjes met kalkoen maken voor Thangsgiving. De vierde donderdag van november wordt Thanksgiving gevierd in Amerika. Omdat hubbie 26 jaar in Amerika heeft gewoond, maak ik regelmatig ‘Amerikaanse’ gerechten voor hem. En dit gerecht bevat alle ingrediënten die meestal gebruikt worden voor een Thanksgiving diner, zoals bijvoorbeeld pompoen, kalkoen, maïs […]

Brownies in een potje

Brownies in een potje

Dit is een recept van Nigella Lawson, the Kitchen Goddess van Engeland. Emergency brownies noemt zijn het. Ik heb er natuurlijk mijn eigen twist aan gegeven en omdat het bijna december is een beetje de smaken van deze maand toegevoegd. Het zijn mijn brownies in een potje geworden.   Ik zag deze leuke potjes staan […]

Salade van gepofte gekleurde biet en wortel

Salade van gepofte gekleurde biet en wortel

Zo tegen de herfst komen de gekleurde wortelen en bietjes weer van boer Martin Topper op de markt. Wat ga ik ervan maken? Het lekkerst vind ik als je de bietjes en wortelen poft in de oven. Hierdoor krijgen deze groenten nog meer smaak. Wortelen en bietjes goed schoongeboend en ingepakt in aluminiumfolie. Gooi ze […]

Peterseliewortel soep met gerookte zalm

Peterseliewortel soep met gerookte zalm

De peterseliewortel en de pastinaak lijken op elkaar maar zijn twee heel verschillende groenten. De smaak is zeer verschillend, de peterseliewortel is kruidig en smaakt een beetje naar peterselie en de pastinaak is een wat zoetere wortel. Vroeger noemden we dit ‘vergeten groenten’, maar de pastinaak is tegenwoordig volop verkrijgbaar in het seizoen. De peterseliewortel […]

Mokka crème brûlée

Mokka crème brûlée

Het foodblogevent van de maand oktober is koffie in de keuken. Wat ga ik bereiden met koffie? Ik wist het….ik wilde nog een keer crème brûlée maken. Crème brûlée is een heerlijk nagerecht wat jij thuis zelf ook kunt maken. Het vereist wel wat skills, maar dan serveer je wel iets bijzonders. Ik heb deze […]

Speculaas spekjes

Deze speculaas spekjes zijn ideaal voor Sinterklaas avond of sowieso lekker in de maand december. In Nederland noemen we het spekjes, maar het zijn eigenlijk marshmallows. Ik had ze nog nooit gemaakt, dus het werd tijd dat ik dit eens ging proberen. En dat kwam goed uit, want ik had aardig wat eiwitten in de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden