Pastinaaksoep met ras-el-hanout en sinaasappel

Pastinaaksoep met ras-el-hanout en sinaasappel

Wij zijn gek op pastinaak en je kunt daarom ook aardig wat recepten van deze groente vinden op de site. En ondanks dat ik al diverse pastinaaksoepjes erop heb staan, heb ik toch weer een ander recept ervoor gemaakt. Deze pastinaaksoep met ras-el-hanout en sinaasappel is een heerlijke romige en vegetarische soep met de kick […]

Romige pasta met kip en kaas

Romige pasta met kip en kaas

Als ik geen inspiratie heb (ja soms gebeurt dat wel eens) dan vraag ik aan manlief wat hij wil eten de komende dagen. Kip, pasta en iets vegetarisch was het antwoord. Nou daar kan ik wel wat mee. Ik had drie kippenpoten gekocht en vegetarische gehaktballetjes die ik wilde combineren met de pasta. Meestal komt […]

Paddenstoelen roomsaus

Paddenstoelen roomsaus

Champignonsaus is toch wel een feestelijke saus en manlief vindt dit heerlijk over een biefstukje. Deze saus kan je heel erg makkelijk zelf thuis maken, zoveel lekkerder dan de sausjes uit een pakje of zakje. Omdat ik diverse soorten paddenstoelen in plaats van champignons gebruikt heb, noem ik het paddenstoelen roomsaus en geen champignonsaus. Ik […]

Koolraappuree met zwarte knoflook

Ik heb toch een heerlijk puree recept voor jullie. Deze romige koolraappuree met zwarte knoflook zal het goed doen als bijgerecht met op een speciaal etentje thuis of met de feestdagen. Extra romige en smaakvolle groentepuree, daar kan geen aardappelpuree tegen op. Het voordeel van deze koolraappuree is dat je verder geen groenten meer hoeft […]

Croissant mocca broodpudding met Amarula

Croissant mocca broodpudding met Amarula

Het gebeurt niet vaak, maar soms houd je croissants over. Ik had voor de feestdagen natuurlijk weer veel te veel ingekocht, maar niets wordt verspild in huize Culinea, dus heb ik deze zalige croissant mocca broodpudding met Amarula ervan gemaakt. Broodpudding is een ideale manier om ‘oud’ brood op te maken. Of het nu stokbrood, […]

Bloemkoolsoep met tahini en sesam

Bloemkoolsoep met tahini en sesam

Ben je gek op bloemkool en tahini, dan is dit een heerlijke soep voor jou. Als het kouder wordt, vind ik het toch wel erg lekker om soep te eten. Of het nu als lunch, voorgerecht of complete avondmaaltijd is, soep gaat er altijd goed in. En elke keer probeer ik weer een andere soep […]

Gratin van knolgroenten

Gratin van knolgroenten

Ik heb toch een heerlijk bijgerecht voor jullie. Deze gratin van knolgroenten is niet alleen heel erg lekker, maar is ook een plaatje om te zien nietwaar? Gebruik hiervoor de knolgroenten die nu in het seizoen zijn. Met dit gerecht serveer je aardappelen en groenten in een, hoe handig is dat. Je bent er wel […]

Pastinaak en wortelsoep met baharat

Pastinaak en wortelsoep met baharat

Het is herfst en tijd voor de groenten uit dit seizoen. Ik heb een heerlijke verwarmende en romige pastinaak en wortelsoep met baharat gemaakt, dit wil je proberen! De soep is simpel te maken, maar je hebt wel die heerlijke specerijenmix baharat ervoor nodig. Die geeft de soep een volle en warme melange. Serveer deze […]

Rode wortel en paprikasoep

Rode wortel en paprikasoep

Voor een feestelijk etentje thuis of met de Kerstdagen, heb ik een heerlijk soepje voor jullie. Deze rode wortel en paprikasoep is niet alleen superlekker, maar is ook nog eens prachtig rood van kleur. Serveer het in een glas, dat ziet er al superleuk uit! En die toef room erop, doet het ook helemaal goed. […]

Chipolatabavarois

Chipolatabavarois

Wat hebben wij dit vroeger vaak gegeten, de chipolatabavarois van mijn moeder. Een klassieker op en top, welke voor speciale momenten gemaakt werd. En omdat we op de nostalgische toer gingen met deze Kerst, heb ik deze golden oldie maar weer eens gemaakt. Ik dacht dat doe ik wel even, maar qua tijd viel het […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden