Rijstepap met koffie en vanille

Rijstepap met koffie en vanille

Als kind kregen wij vaak rijstepap te eten als toetje. Ja toen vond je dat nog lekker, maar nu heb ik een volwassen rijstepap gemaakt. Deze rijstepap met koffie en vanille is een 2.0 versie van de pap die we vroeger kregen.   Rijstepap   Ik heb voor deze rijstepap dessertrijst gebruikt. Dit is een […]

Piri piri gehaktballetjes met broccolirijst

Piri piri gehaktballetjes met broccolirijst

Dit is een snel te maken gerecht, makkelijk voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd hebt om te koken. Deze Piri piri gehaktballetjes met broccolirijst is lekker spicy, maar door de room in de saus zwak je het pittige een beetje af.   Piri piri   Kip piri piri is een beroemd gerecht […]

Peertjes gestoofd in Chai thee

Pappardelle met paddenstoelen en roomsaus

Met slechts een paar ingrediënten maak je een heerlijke herfstpasta. Deze Pappardelle met paddenstoelen en roomsaus is echt comfortfood en ook makkelijk en snel te maken.   Paddenstoelen   Paddenstoelen kan je het hele jaar door kopen, maar ik vind het toch echt wel iets herfstigs hebben. Daarom eten we vandaag deze heerlijke pasta met […]

Kabeljauw met garnalen en warme cocktailsaus

Kabeljauw met garnalen en warme cocktailsaus

Deze kabeljauw met garnalen en warme cocktailsaus is eigenlijk een ontzettend retro gerecht, maar ik kan je verklappen dat dit soort gerechten toch wel ontzettend lekker zijn. Het is een feestelijk visgerecht in een romige tomatensaus, wie vindt dat nou niet lekker?   Kabeljauw   Kabeljauw is een heerlijke magere witvis, met een fijne structuur. […]

Spaghetti pompoen met garnalen

Spaghetti pompoen met garnalen

Ik had een paar spaghetti pompoenen gekocht, maar ja die lagen al een tijdje in de garage. Gelukkig blijven ze lang goed, maar het werd tijd dat ik er eentje ging ‘slachten’. Ik zeg slachten, want deze pompoenen hebben een hele harde schil en zijn daarom moeilijk doormidden te snijden. En je wilt ze wel […]

Geroosterde pompoen en appel soep

Geroosterde pompoen en appel soep

Ik had schattige kleine pompoentjes gehad van onze biologische pompoenboer in Zeewolde en een hele grote pompoen van mijn schoonzusje uit haar moestuin. De kleine pompoentjes hadden niet veel vruchtvlees, maar ik vond ze te schattig om niet te gebruiken. Daarom dienen ze nu als soepkommetjes voor deze heerlijke geroosterde pompoen en appel soep. Ik […]

Aardpeersoep met aardpeerchips en peterseliepesto

Aardpeersoep met aardpeerchips en peterseliepesto

Nou dit zijn ongeveer de laatste aardperen van dit seizoen. Mijn groenteboer vroeg of ik er nog interesse in had. Nou vooruit dan maar. Maar ja, wat ga je ermee maken. Mijn schoonzusje komt vandaag, ze wil graag vis eten. Laat ik dan maar een aardpeersoep met aardpeerchips en peterseliepesto vooraf maken. Vindt ze vast […]

Snijd de prei in dunne ringen en spoel dit schoon. Laat dan goed uitlekken. Snijd de Chinese kool doormidden en snijd de helften in hele dunne repen.

Pasta met Chinese kool, prei, spekjes en citroen

Deze pasta met Chinese kool, prei, spekjes en citroen is een lekkere combinatie geworden. Heerlijk voor in de winter, als er volop prei en koolsoorten uit ons kikkerlandje bij de groenteboer liggen. Italy meets Holland zo te zeggen. Ik heb fusilli (spirelli) pasta gebruikt voor dit gerecht, het is een pastasoort in de vorm van […]

Italiaanse boerenkoolsoep met balletjes

Italiaanse boerenkoolsoep met balletjes

Ja de naam doet natuurlijk al vermoeden dat het hier om Cavolo Nero gaat. Cavolo Nero is het stevige Italiaanse broertje van boerenkool en wordt in Nederland ook wel palmkool of zwarte kool genoemd. Je kunt voor deze Italiaanse boerenkoolsoep met balletjes ook de gewone Hollandse boerenkool gebruiken. Het is een vullende maaltijdsoep die redelijk […]

Knoflooksoep van gepofte knoflook

Knoflooksoep van gepofte knoflook

Voordat je deze knoflooksoep van gepofte knoflook gaat eten, moet je eerst een knoflook alert afgeven! Maar als je samen de knoflooksoep geniet, is er geen probleem. Ben je gek op knoflook, dan moet je deze soep echt proberen. Door het poffen in de oven, is de scherpte er helemaal af en ontstaat er een […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden