Voor een feestelijk etentje thuis of met de Kerstdagen, heb ik een heerlijk soepje voor jullie. Deze rode wortel en paprikasoep is niet alleen superlekker, maar is ook nog eens prachtig rood van kleur. Serveer het in een glas, dat ziet er al superleuk uit! En die toef room erop, doet het ook helemaal goed.

 

Rode wortelen

 

Deze mooie rode wortelen koop ik bij mijn groenteboer op de markt. Ik weet waar deze wortelen vandaan komen, namelijk bij boer Martin van de Zonneheerdt in onze mooie Flevopolder. Van dit bedrijf komen de meeste gekleurde wortelen uit Nederland, ze telen alle kleuren en nog meer bijzondere vergeten groenten. Het bijzondere is dat elke kleur wortel weer zijn eigen smaak heeft. Dat heb ik kunnen proeven toen ik dit mooie bedrijf bezocht.

 

Met die prachtige rode wortelen wil ik iets speciaals doen, vooral omdat het de feestelijke maand december is. En als je de soep in een wijnglas serveert, zet je wel iets bijzonders op tafel. Ik heb voor de zekerheid ook nog een rode paprika verwerkt in de soep, was bang dat de soep anders niet mooi rood zou worden.
Ik heb geen room in de soep verwerkt, maar erop geserveerd. Dat staat ook nog eens supermooi.

 

Natuurlijk kan je voor dit recept oranje wortelen of een andere kleur wortel gebruiken zoals gele of witte. Ik zou bij de oranje wortel een oranje paprika en bij de gele wortel een gele paprika gebruiken. Of je maakt deze heerlijke Paarse wortelsoep, die zal het ook goed doen op een feestelijk etentje.

 

Tips:

 

Ik heb ook nog een te gek recept met die mooie rode wortelen voor jullie. Namelijk deze feestelijke Geglaceerde rode wortelen.

Je kunt kippenbouillon of groentebouillon gebruiken. Ik vind kippenbouillon het lekkerst, maar met groentebouillon is het een prima vegetarische soep.

 

 

Recept Rode wortel en paprikasoep: