Scamorza affumicata salade

Scamorza affumicata salade

De Italiaanse kaas Scamorza is hier niet zo bkend als Parmezaan of mozzarella en dat is jammer want het is een veelzijdig kaasje. Deze peervormige kaas is bereid van volle koemelk en is vooral geschikt om mee te bakken. Scamorza betekent ‘onthoofd’, dit slaat op de vorm van het kaasje: het bolvormige kaasje hangt aan […]

Andijvie rucola stamppot met cashewnoten

Andijvie rucola stamppot met cashewnoten

Liever een andere bijzondere stamppot proberen, dan heb ik hier het recept voor je: Stamppot gezouten snijboontjes met pompoen en appel  

Zalm met bietjessalade

Zalm met bietjessalade

In het kader van mijn anti-candida dieet heb ik deze Zalm met bietjessalade gemaakt. Maar je hoeft niet op dieet te zijn om dit te eten hoor. Het recept van de dillepesto vind je hier

Pizza met balsamico uien, peer en Stilton

Pizza met balsamico uien, peer en Stilton

Voor deze  Pizza met balsamico uien, peer en Stilton heb ik een kant-en-klare pizzabodem gebruikt. Voeg de kaas pas toe als de pizza uit de oven komt. Als je de kaas meebakt in de oven wordt het een grote plas kaas op je pizza. Ik vind het lekkerder als de blokjes net een beetje smelten als […]

Pasta met gerookte forel, rozijnen en Marsala

Pasta met gerookte forel, rozijnen en Marsala

Dit is mijn versie van een Nigella-recept (uit haar Nigellissma boek) dat op zijn beurt gebaseerd is op een traditioneel Siciliaans recept: pasta con le sarde (pasta met sardientjes). Nigella heeft de sardines vervangen door gerookte makreel, maar de rest van de ingrediënten zijn heel typerend voor de Siciliaanse voorraadkast: rozijnen, pijnboompitten, kappertjes en Marsala-wijn. […]

Bietensalade met bloedsinaasappels

Bietensalade met bloedsinaasappels

Lekkere combinatie, bieten met (bloed)sinaasappels

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden