Dulce de leche ken jij dat? Het is een karamelpasta, gemaakt gecondenseerde melk. Je kunt het voor heel veel recepten gebruiken, zoals in gebak, ijs ervan maken of een topping voor brownies. Ook lekker op een pannenkoek of op je boterham. Je kunt het heel makkelijk zelf maken. Als je die karamel gemaakt hebt, is […]
Manlief is gek op Filet Américain. Ik had pas al zelf steak tartare gemaakt en dacht waarom ook niet Filet Américain maken. Ben te rade gegaan bij mijn slager en wat blijkt ….. het is helemaal niet moeilijk om het thuis te bereiden. Voorwaarde is wel dat je goed vlees gebruikt, vraag om je slager […]
Met het weinig eten van mij (na mijn gastric sleeve operatie), blijft er nogal wat over. Ik kan/wil geen etenswaren weggooien, dus verzin ik met de restjes weer een nieuw gerecht. Zoals deze bowl met kipsalade met abrikozen, feta en verse munt. Er bleef gebraden kip over en dit is altijd lekker om in een […]
Voor Tante Fanny heb ik twee pizza’s gemaakt, waarvan er 1 op hun website geplaatst is, hoe leuk is dat. Deze vegetarische en mooie groene pizza met asperges, tuinbonen, doperwten en pesto is verrukkelijk. Je kunt natuurlijk wel wat vlees erbij doen als je dat nodig vindt. Uitgebakken spekreepjes of opgerolde plakjes Serranoham zullen er […]
Het mooie weer blijft maar aanhouden, lekker wat kan ik daar van genieten. Maar drinken we wel genoeg met dit weer? Om eens iets anders te drinken, heb ik deze verfrissende meloen komkommer smoothie met munt gemaakt. En lekker dat dit is! En ook nog weinig calorieën… wie wil dat nou niet. Dat gaat er […]
Manlief had voor Golf4Life en het KWF in een dag op zes(!) golfbanen door heel Nederland gespeeld. Op elke baan werden ze met open armen ontvangen en overal kregen ze wel een attentie. Zo ook op Golfparc Sandur in Emmen. Hier kreeg hij een hele grote krentenwegge. Toen hij daar mee thuiskwam had ik zoiets […]
Ja het is weer het seizoen van de Hollandse kersen. Koop ze snel voordat ze niet meer in de winkel liggen. Wij zijn er gek op, niet alleen om zo te eten maar ook om de kersen te verwerken in diverse gerechten. Zo ook deze kersen met een luchtige yoghurt. Heerlijk als nagerecht en zelfs […]
Je kent dat wel….van die restjes eten waarvan je niet weet wat je ermee zult doen. Zo had ik veel te veel van die heerlijke Provençaalse groenteschotel Tian over. Ook nog een paar rösti rondjes – die ik gekregen had – in de vriezer liggen. Even een blik in de koelkast geworpen en daar lagen […]
Heerlijk het is weer tijd voor de zomerkoninkjes. Ik kwam met 2 kilo aardbeien thuis, dat was wel heel veel! Van de helft hiervan heb ik aardbeienjam gemaakt. Deze zelfgemaakte jam is toch wel heel erg lekker hoor. Maar ja dan heb je 5 potjes jam, wat ga ja daar weer mee doen. Als je […]
Veel te veel aardbeien in huis, het is warm in de keuken dus moet ik de aardbeien gelijk verwerken. Van een groot deel heb ik heel veel potten aardbeienjam gemaakt en van een deel deze heerlijke aardbeien yoghurtdrank. Ik heb de aardbeien geroosterd in de oven waardoor ze een intense en zoete aardbeiensmaak krijgen. Natuurlijk […]