Gebrande zalmfilet met asperges

Gebrande zalmfilet met asperges

Deze zalm hebben wij eens gegeten in Restaurant Pier16. Dit was zo lekker, dat moest ik natuurlijk proberen na te maken in mijn eigen keuken. Dus een mooie supervers stuk zalmfilet gekocht en deze in dunne plakken gesneden. Crème brûlée brander (koksbrander) erop gezet en geproefd. Ja dit komt aardig in de buurt van hetgeen […]

De gastric sleeve operatie en de weken erna

Spinazie bleekselderijsoepje

Tja drie weken na mijn gastric sleeve kan ik nog steeds niet eten. Voorlopig nog maar aan de shakes en soepjes. Dit mooie groene spinazie bleekselderijsoepje heb ik gemaakt met de groenten die ik nog in huis had. En voor de broodnodige eiwitten er maar een handje geraspte kaas bij gedaan. Het ziekenhuis zit er […]

Energierepen van noten, kokos en cacao

Hubbie is in zijn soort op de gezonde toer. In plaats van bij elke benzinestation te stoppen voor een mars (of twee), wil hij een gezonder alternatief. Of ik dat even verzinnen en maken kan. Nu had hij al zakken vol ongebrande noten gekocht en meestal heb ik wel het een en ander in huis […]

Verfrissende groene smoothie

Verfrissende groene smoothie

In de eerste paar weken na mijn gastric sleeve operatie kon ik helemaal niets eten. Ook pureerde ik het fijn, het kwam er weer net zo hard uit. Dan maar aan de smoothies en gepureerde groentesoepjes. Deze verfrissende groene smoothie is zo’n voorbeeld van een smoothie die ik dronk deze dagen. Toevallig was het ook […]

Radicchio venkelsalade met gerookte kipfilet

Radicchio venkelsalade met gerookte kipfilet

En weer zo’n lekker recept van mijn crash dieet. Een prachtige radicchio venkelsalade met gerookte kipfilet is het geworden. Ik heb het gegeten als lunch, maar is natuurlijk ook heerlijk als voorgerecht. Natuurlijk gebruik je tijdens een crash dieet geen mayonaise of olie, hiervoor in de plaats heb ik magere yoghurt gebruikt. Als je deze […]

Dilleboter met knoflook, citroen en mierikswortel

Dilleboter met knoflook, citroen en mierikswortel

In mijn crash dieet weken heb ik heel veel verse kruiden gekocht. Maar zo aan het eind van de twee weken, dreigde ik kruiden over te houden. Vooral een grote bos dille lag nog te lonken in de koelkast. Wat te doen ermee. Hoe kan je dille verwerken zodat je er nog lang plezier van […]

Kruiden omelet met ham en witte asperges

Kruiden omelet met ham en witte asperges

Deze kruiden omelet met ham en witte asperges past prima in mijn crash dieet weken. Je kunt het als lunch of als hoofdgerecht eten. Als je dit als avondmaaltje wilt maken, kan je eventueel wat meer eieren en asperges gebruiken hiervoor.   Omelet   Ik heb ook een heerlijk recept voor een vegetarische omelet voor […]

Groene voorjaarssalade van rucola, groene asperges, garnalen en dille

Groene voorjaarssalade van rucola, groene asperges, garnalen en dille

Lekkere simpele salade met veel smaak. Ook dit past weer prima in mijn crash dieet. Deze groene voorjaarssalade van rucola, groene asperges, garnalen en dille ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens hartstikke lekker. Super verantwoord, wie wil dat niet! Erbij een lekker sausje gemaakt van magere yoghurt verse dille en […]

Stamppot zoute boontjes en raapstelen met rundersaucijs

Stamppot zoute boontjes en raapstelen met rundersaucijs

Deze stamppot zoute boontjes en raapstelen met rundersaucijs is een beetje winter en voorjaar tegelijk. We hebben dit de laatste dag voor het crash dieet gegeten, voordat je gaat denken he mag ze dat wel eten? Zoute boontjes zijn echt een winterse groente, vooral vroeger werd dit gegeten als ze geen verse groenten meer hadden. […]

Gevulde eieren met gerookte zalm en kervel

Gevulde eieren met gerookte zalm en kervel

Gevulde eieren zijn lekker retro en leuk als borrelhapje. De basis voor gevulde eieren is hard gekookte eieren, roomboter en mayonaise. Maar je kunt natuurlijk allerlei vullingen maken voor deze eitjes. Lekker met bijvoorbeeld vers gehakte kruiden erdoor, pittig Oosters met Sriracha saus en koriander, of blauwe kaas erdoor geprakt. Deze keer heb ik gevulde […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden