Hangop van buffelyoghurt met bramensaus

Hangop van buffelyoghurt met bramensaus

Op onze trip door Twente zijn uiteraard weer langs de Buffalo Farm Twente gegaan om lekkere buffelkaasjes in te slaan. Van de boerin Andra kreeg ik een pot buffelyoghurt mee om uit te proberen. Deze yoghurt is lekker romig met de bekende smaak van echte buffelmozzarella. Omdat de yoghurt vrij dun was, heb ik deze […]

Gepofte bietjes met burrata en dukkah

Gepofte bietjes met burrata en dukkah

Wat een heerlijke salade is dit geworden. De intense smaak van de bietjes met de zachte burrata. De dukkah zorgt voor een bite en extra smaak. Deze gepofte bietjes met burrata en dukkah is leuk om als voorgerecht te serveren of om als lunch te nuttigen. Ik heb de rauwe bietjes zelf in de oven […]

Kipsalade met groenterestjes

Kipsalade met groenterestjes

Het is veel te warm om te koken en er ligt nog van alles in de koelkast. Ik probeer zo weinig mogelijk eten weg te gooien, maar ja al die kliekjes en kleine bakjes met groenten in de koelkast moet ook een keer gebruikt worden. En zeker met dit warme weer, kan je iets niet […]

Mango smoothiebowl met bramen

Mango smoothiebowl met bramen

Heel veel bramen in de tuin, dus zoveel mogelijk receptjes ermee verzinnen. Heb al een flinke voorraad in de vriezer, dus daar kan ik later in het seizoen nog van genieten. Omdat hubbie gek is op mango, heb ik deze meestal wel in de fruitmand liggen. Er lag er nog een alsmede een hele rijpe […]

Banaan softijs in 3 minuten

Banaan softijs in 3 minuten

Dit warme weer vraagt om ijs. We hadden al twee avonden granita gegeten, maar voor vanavond had ik niets gemaakt. En ja hoor….hubbie zegt ’s avonds; ik heb zin in ijs. Nou bedacht ik mij ineens, ik heb vanmiddag overrijpe bananen in plakjes in de vriezer gelegd. Bananen in de keukenmachine gegooid samen met wat […]

Chiapudding met bramencoulis

Chiapudding met bramencoulis

Dit jaar heb ik heel veel en al heel vroeg bramen in mijn tuin. Ik blijf plukken, het is eigenlijk meer dan we opkunnen. Dus veel recepten met bramen verzinnen. Ik had een deel al gepureerd en er limonade van gemaakt. En deze chiapudding met bramencoulis is ook heel erg lekker geworden.   We eten […]

Ontbijttaartje gemaakt van Skyr en frambozen

Ontbijttaartje gemaakt van Skyr en frambozen

Voor dit Ontbijttaartje gemaakt van Skyr en frambozen kan je elk soort Skyr en vers fruit van het seizoen gebruiken. Ik had een Skyr met framboos-cranberry gekocht, daarom vond ik het leuk om het taartje te versieren met frambozen. Maar je kunt ook een naturel Skyr, of met bosvruchten, vanille of honing ervoor gebruiken. Versier […]

Bospeen uit de oven met een yoghurtdip

Bospeen uit de oven met een yoghurtdip

Ik kreeg een zakje Mix groentefinish wortel van Verstegen (100% natuurlijk). Normaal kook of rooster ik de wortelen en voeg op het laatst honing en komijnpoeder toe. Vond het een beetje een vreemd idee om een zakje hiervoor te gebruiken, maar ja ik had het nu toch in huis dus toch maar proberen dan. Ik […]

Ontbijtgebakje met granola, yoghurt en vers fruit

Ontbijtgebakje met granola, yoghurt en vers fruit

Voor dit ontbijtgebakje met granola, yoghurt en vers fruit kan je elk soort vers fruit van het seizoen gebruiken. Nu midden in de zomer spat het verse fruit je tegemoet bij de groenteboer, koop wat je lekker vindt.   Maak dit gebakje de dag/avond van te voren. Dan hoef je ze ’s morgens alleen nog […]

Kersen crumble

Kersen crumble

Deze kersen crumble is een soort van verantwoord nagerecht. Glutenvrij en als je de boter vervangt door bijvoorbeeld kokosolie ook geschikt voor een veganist of iemand met een melkallergie. Ik had nog wat over en dat hebben we de volgende morgen als ontbijt gegeten met een dot kokosyoghurt erop. Ook heel erg lekker.   Als […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden