Dit warme weer vraagt om ijs. We hadden al twee avonden granita gegeten, maar voor vanavond had ik niets gemaakt. En ja hoor….hubbie zegt ’s avonds; ik heb zin in ijs. Nou bedacht ik mij ineens, ik heb vanmiddag overrijpe bananen in plakjes in de vriezer gelegd. Bananen in de keukenmachine gegooid samen met wat Griekse yoghurt en proteïne poeder, pulse, pulse en draaien maar en tada ……banaan softijs in 3 minuten gemaakt. En je hebt ook nog een verantwoord ijsje.

 

Omdat ik eiwitten nodig heb, heb ik er wat Whey poeder bijgedaan. Dit maakt het ook iets zoeter en luchtiger. Als je dit niet in huis hebt en je wilt het toch iets zoeter hebben, doe er dan een klein beetje honing bij. Maar hoe rijper de bananen, hoe zoeter het ijs wordt natuurlijk. Dit ijs kan je ook met ander soort bevroren fruit maken en andere yoghurt zoals bijvoorbeeld kokosyoghurt. Als je dat met ananas draait in de machine heb je een tropisch ijsje. Ik heb er ook nog twee eetlepels pindakaas met stukjes noot in gedaan voor extra smaak, maar dat hoeft niet.
Je hebt wel een goede keukenmachine of blender nodig die bevroren ijs kan handelen. Anders draai jij je machine kapot en dat wil je niet.

 

Nog meer ijs

 

Misschien ben je nieuwsgierig geworden naar de granita die wij ook gegeten hadden? Die was heel erg lekker kan ik je verklappen. Het is was een Vlierbloesem granita met bramen en munt en het recept kan je hier vinden.