Hebben jullie dat ook wel eens, dat je na het eten toch nog zin in iets hebt? Wij hadden een heerlijke Gele courgetti salade met gele groenten gegeten en toch nog zin in iets op deze warme avond. Ik had nog mangoblokjes in de vriezer liggen en om maar in de gele sferen te blijven, is het een super gezond geel ijsje geworden. Klaar in een mum en lekker fris en je hoeft je niet schuldig te voelen, want deze mango yoghurt softijs met kokos is een verantwoord nagerecht. Als je de yoghurt vervangt door kokosmelk en de honing voor agavesiroop, heb je een vegan ijsje.

 

Natuurlijk kan je dit ijs ook met aardbeien maken of ander soort bevroren fruit. Door het op deze manier te maken, krijg je zacht (soft) ijs. Je kunt ook veel meer maken en de rest in de vriezer doen voor een volgende keer. Of je maakt van het mengsel lekkere ijslollies. Leuk en lekker voor de kinderen.
Je hebt wel een goede keukenmachine of blender nodig die het bevroren fruit aan kan.

 

Nog meer verantwoord ijs

 

Deze Tropische fruitijsjes zijn ook heerlijk en niet moeilijk te maken.