Hebben jullie dat ook wel eens, dat je na het eten toch nog zin in iets hebt? Wij hadden een heerlijke gele courgetti salade met gele groenten gegeten en toch nog zin in iets op deze warme avond. Ik had nog mangoblokjes in de vriezer liggen en om maar in de gele sferen te blijven, is het een supergezond geel ijsje geworden. Klaar in een mum en lekker fris en je hoeft je niet schuldig te voelen, want deze mango yoghurt softijs met kokos is een verantwoord nagerecht.

 

Natuurlijk kan je dit ijs ook met aardbeien maken of ander soort bevroren fruit. Door het op deze manier te maken, krijg je zacht (soft) ijs. Je kunt ook veel meer maken en de rest in de vriezer doen voor een volgende keer. Of je maakt van het mengsel lekkere ijslolly’s. Leuk en lekker voor de kinderen.

Mango yoghurt softijs met kokos

 

Ice ice baby

 

Klaar in een mum dit lekker zomers, fris en gezond ijsje. Weelderig en romig, dit mango yoghurt softijs met kokos is alles wat je nodig hebt op een warme zomerdag! En het beste deel? Geen ijsmachine nodig! Het heeft een heerlijk delicate smaak. Het is romig en zeer verfrissend! Je kunt het serveren als een zacht ijsje of het laten invriezen tot een schepbare textuur.
Deze heerlijke ijs doet me denken aan het heerlijke zachte mango-ijs Kulfi dat je in Indiase restaurants kunt krijgen.

 

Bij het maken van dit recept heb je geen ijsmachine nodig. Zorg er wel voor dat je mangoblokjes in de vriezer hebt liggen. Je kunt zelf een rijpe mango in blokjes snijden en invriezen, of je koopt diepvriesblokjes in de supermarkt. Het mooie van het gebruik van diepvries mango’s is dat je dit ijs het hele jaar door kunt maken. Ze schreeuwen zomer en zonneschijn, maar als je op mij lijkt, zijn je verlangens naar ijs niet gebonden aan welk seizoen dan ook.

 

Een ander voordeel is dat je het meteen kunt serveren als je van softijs houdt. Oh wat een heerlijke gezonde traktatie. Want zelfgemaakt is altijd zoveel lekkerder!

 

Tips:

 

Je hebt wel een goede keukenmachine of blender nodig die het bevroren fruit aan kan.

Ik heb honing gebruikt voor een vleugje zoetigheid, maar je kunt ook agavesiroop nemen.

De sinaasappelrasp geeft extra smaak aan het ijs, maar je kunt het ook weglaten.

Deze Luchtige aardbeien fluff is ook heerlijk en niet moeilijk te maken.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Mango yoghurt softijs met kokos: