Liever een andere bijzondere stamppot proberen, dan heb ik hier het recept voor je: Stamppot gezouten snijboontjes met pompoen en appel
Szechuan tofu roerbak recept met knapperige tofu en groenten met pittige Szechuan peper. Deze klassieke Chinese tofu is lekkerder dan afhalen en is klaar in 30 minuten! Net als andere Szechuan-gerechten zit het boordevol hartige, verdovend hete, maar wel verrukkelijke smaken. Als je net als ik van de pittige Szechuan-Chinese keuken houdt, dan zal je […]
Maak eens een tafel vol met tapas, deze Gamba’s al pil pil horen daar zeker bij. En ik heb nog veel meer lekkere tapas gerechten voor je. Ook lekker op de tapas tafel is Meloensoep, Aioli en Romesco saus
Een makkelijker gerecht dan deze Speltspaghetti met ratatouille uit de ovenĀ bestaat er niet, je laat de oven het werk doen. Kan prima van tevoren bereid worden, want ook lekker op kamertemperatuur. Maak liefst een grote hoeveelheid, want het is superlekker. Als er iets overblijft kan je dat de volgende als lunch eten eventueel met een […]
Omdat we bij het anti-candida dieet geen fruit mogen (dus ook geen citroen) heb ik voor het frisse de citroenmelisse gebruikt bij dit recept van Kabeljauwhaasje met tabouleh.
Origineel wordt pesto gemaakt van basilicum en pijnboompitten, ik heb er een variant op gemaakt met dille en pistachenoten. Deze dillepesto is heerlijk bij vis of bij een bietensalade. Hier vind je het recept van pesto gemaakt van basilicum Recept Dillepesto:
Deze Wortel hummus is lekker als dip bij een borrelhap of zelfs op de boterham. Je maakt deze wortel hummus met rauwe wortelen, je hoeft de wortelen dus niet eerst van te voren te koken. Alleen maar te schillen en je keukenmachine doet het werk voor je. Snel klaar en super lekker, wie wil dat […]
Ik heb een lekkere dip voor bij de borrel of op brood voor jullie, namelijk baba ganoush. En die kan je heel makkelijk zelf thuis maken. Zoveel lekkerder dan uit de supermarkt en het voordeel is dat je het naar eigen smaak kunt maken. Serveer het met lekker brood bij de borrel of maak een […]
Deze Spaanse Ajo Blanco (koude amandel/knoflooksoep) wordt koud geserveerd, lekkere soep voor een warme dag. Origineel wordt er geen bouillon maar water gebruikt voor deze soep. Ik vind het dan iets te flauw worden, vandaar de bouillon. Ook deze soepen worden koud gegeten: Yoghurtsoep met komkommer en Prei, aardappel, venkelsoep met kervel
Ik bereid gerechten uit heel veel keukens, maar Surinaams koken is er nog nooit van gekomen. Waarom weet ik niet, want ik sta open voor allerlei gerechten die ik nog niet ken. Toen kwam het gerecht Surinaamse Telo met Bakkeljauw voorbij en ja dat wilde ik wel eens proberen. Mijn groenteman op de markt vroeg […]