Poulet à l’Estragon oftewel kipfilets met dragonsaus is een echt klassiek Frans gerecht en één van de lekkerste kipgerechten, vind ik. Ik had een grote bos dragon gekocht bij mijn groenteboer en die grote bos kon ik gebruiken in diverse recepten. Natuurlijk ook de bekende ossenhaas met bearnaisesaus gemaakt en deze heerlijke kip. De kip […]
Ik heb toch een heerlijk hamburgerrecept voor jullie. Deze hamburger met dragonmayonaise is een heerlijke zelfgemaakte biefburger en met mayonaise met lekker veel dragon erin. Als je deze hemburger eet, heb je het idee dat je een biefstuk met bearnaisesaus eet. Probeer het eens! Hamburger Wij zijn we gek op burgers en daarom […]
Ik had tuinbonen dubbel gedopt (400 gram) maar vond het zonde om de schilletjes weg te gooien. Daarom heb ik deze dip verzonnen. Lekker met een stukje stokbrood. Tuinbonen en erwten, een klassieke combinatie, is in veel vormen terug te vinden. Met name als dip op een crostini. Dat is eenvoudig maar boordevol smaak. Dus […]
Vraag je slager of hij ribbetjes wil snijden met extra vlees eraan. Deze Krabbetjes (spareribs) zijn dus ribs met extra veel vlees eraan. Natuurlijk kan je de krabbetjes – als ze gegaard zijn in de oven – ook lekker verder grillen op de barbecue. Lekker bij deze spareribs zijn deze Aardappelpartjes en Chinese koolsalade
Vergeet de kant-en-klaar hummus….. maar maak je eigen hummus, hier vind je het Basisrecept hummus. Ook lekker bij een borrel. Serveer de hummus met pita- of Turks brood. Hierbij nog een paar recepten van hummus op verschillende manieren bereid: Tonijn en olijvenhummus, Bietenhummus en Groene kruidenhummus
Dit is een lekker zomers gerecht, daarom serveer ik er koude pindasaus bij. De zoete, lichtzure abrikozen en kip krijgen een pittige smaak van de marinade van sojasaus en Sriracha. Deze kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus zijn perfect voor snelle en gemakkelijke diners of als heerlijk aperitief bij de borrel. Ze zijn binnen een […]
Muhammara paprikadip is een pittige Arabische saus van vers gegrilde paprika’s, granaatappel en walnoten. Heerlijk als broodbeleg, als dip bij de borrel of smaakmaker bij vlees- en visgerechten. Maak het lekker zelf, zo moeilijk is het niet. Mezze Maak hierbij ook hummus en labneh, dan heb je 3 lekkere dips voor je mezze […]
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind de kant-en-klare pesto uit de supermarkt niet te eten. En hoe makkelijk is het om zelf lekkere verse basilicum pesto te maken. Vooral als je een keukenmachine hebt, je doet alles in het apparaat en in no-time heb je heerlijke verse pesto. Daar kan […]
Wortelfrittata met geitenkaas is een heerlijke soort omelet gevuld met geraspte wortel, lente-ui, knoflook en geitenbrie. Dit gerecht is gezond, supermakkelijk te maken, en de gouden kleur plus oranje en groen zorgen ervoor dat dit gerecht er leuk en smakelijk uitziet! De ingrediënten zijn heel eenvoudig en waarschijnlijk heb je alles al in je koelkast […]