Ik had tuinbonen dubbel gedopt (400 gram) maar vond het zonde om de schilletjes weg te gooien. Daarom heb ik deze dip verzonnen. Lekker met een stukje stokbrood. Tuinbonen en erwten, een klassieke combinatie, is in veel vormen terug te vinden. Met name als dip op een crostini. Dat is eenvoudig maar boordevol smaak. Dus heb ik nu de schilletjes van de tuinbonen gebruikt om deze tuinbonen en erwtendip te creëren. Met deze combinatie die nog steeds in het seizoen is tot september.

Tuinbonen en erwtendip

 

Groentedip

 

Ik heb de dip op smaak gebracht met knoflook, lente-ui, selderij, bieslook, ansjovisfilets en
citroen. Het resultaat? Een goede dip die boordevol voedingsstoffen zit. Erwten en tuinbonen zitten boordevol eiwitten en vezels, evenals foliumzuur, magnesium en vitamines. Samen met de ontstekingsremmende eigenschappen van olijfolie en knoflook is dit gerecht een aanslag op de smaakpapillen en voeding.
Het is supermakkelijk te maken en momenteel in het seizoen. Het zal geweldig zijn als onderdeel van een mezze, op geroosterd zuurdesembrood of serveer het met knapperige groenten om te dippen.
Deze dip heb ik ook gebruikt bij de Aardappel tuinbonensalade.

 

Tuinbonen

 

Het is misschien het einde van het tuinbonenseizoen, maar ik weet zeker dat ik geniet van elke laatste hap.
Tientallen jaren geleden zou het eten van tuinbonen inhouden dat ze lang werden gekookt voordat ze werden geserveerd. Toen ik eenmaal had geleerd dat je de taaie buitenste schil kan doppen, probeer ik dat zoveel mogelijk te doen. Het is wel een klusje, maar het is het zeker waard. En omdat ik geen voedsel wil verspillen, gebruik ik de schillen weer in deze dip.

 

Ben jij ook zo gek op groenten en op dips? Dan heb ik nog wel een paar lekkere recepten voor jou:

 

Spinazie yoghurtdip
Baba ganoush van aubergines
Romige avocadodip met kruiden
Geroosterde paarse wortel hummus
Pompoenhummus
Rauwe wortel hummus
Muhammara paprikadip
Witte bonendip met pittige nduja
Roze bietenhummus

 

 

Recept Tuinbonen en erwtendip: