Khachapuri heet dit brood in Georgië. Ik zag dit broodje eens voorbij komen op social media en dacht toen meteen dat moet ik eens maken. Nou ben ik niet het type wat zelf brooddeeg gaat maken. Dus heb ik croissantdeeg hiervoor gebruikt. Je kunt waarschijnlijk ook wel pizzadeeg of bladerdeeg gebruiken, lijkt me ook erg lekker. Dus als jij dit super lekkere brood gevuld met kaas en ei wilt gaan maken, maar geen zin hebt om zelf brooddeeg te maken, gebruik dan genoemd deeg.

 

Brood gevuld met kaas en ei

Het eitje was in de oven een beetje weggelopen uit het broodje, dus de volgende keer maak ik het zonder ei of maak ik de randen van het brood iets hoger. De typische kaas die hiervoor gebruikt wordt kennen wij niet en wordt ook niet of nauwelijks verkocht in Nederland. Daarom heb ik een mengsel gemaakt van mozzarella, feta en geraspte gratineer kaas voor dit brood gevuld met kaas en ei. Ik heb er nog wat in de oven geroosterde tomaatjes bij geserveerd.
Het is wel een caloriebom, maar wel een ontzettend lekkere caloriebom!

 

Croissantdeeg

 

Met croissantdeeg kan je ook hele andere gerechten maken. Probeer ook eens deze heerlijke Sticky buns met Amarena kersen en witte chocola gemaakt van croissantdeeg.