Met deze heerlijke buikspek met 5-spices en chili-knoflooksaus met krokant vel, waan jij je in Azië. Lekker pittig en lekker hartig met supermals vlees, dit wil je eten! De 5-spice kruidenmix, geeft een bijzondere smaak aan het vlees en de chili-knoflooksaus geeft het een extra kick.

 

Buikspek

 

Misschien heb jij nog nooit buikspek bereid, maar dat moet je echt eens proberen. Als je het lang genoeg gaart in de oven krijg je super mals vlees. Koop een groot stuk en je kunt heel veel mensen aan tafel verwennen met dit heerlijke vlees.
In Italië weten ze wel raad met buikspek, ze maken er die heerlijke Pancetta van. Het vlees wordt gekruid en dan drie maanden gedroogd. Ook maken ze gerookte pancetta ervan. En dit eten wij dan weer als delicatesse.

 

Buikspek of zoals het zo mooi op z’n Engels pork belly heet (klinkt toch iets leuker vind ik), is dus het vlees uit de buik van een varken. Hier zit een rand spek aan, wat het vlees zo lekker maakt. Van deze buikspek worden weer speklapjes gemaakt en die eten we wel veel in ons landje. Maar we gaan het nu over een groot stuk vlees hebben.
Langzaam geroosterd in de oven is het echt heerlijk en als je daarna de oven nog even heel heet zet, krijg je een krokant laag erop.

 

Als het zwoerd te donker dreigt te worden, dek het vlees dan af met aluminiumfolie. Dat was ik dus even vergeten, zoals je kunt zien (haha).

 

Serveer het buikspek met rijst of noedels en gestoomde peultjes of sugar snaps. En mocht je nog iets overhouden, maak er dan heerlijke bao broodjes of deze te lekkere Babi Pangang van.

 

En ik heb nog een te gek buikspek recept voor jullie, namelijk deze verslavend lekkere Buikspek met miso karamelsaus. Probeer dat ook eens!

 

 

Recept Buikspek met 5-spices en chili-knoflooksaus: