Het nationale drankje van Taiwan verovert nu ook ons land. Bubble Tea oftewel Boba is een drankje gemaakt van thee, melk, een siroop en tapiocaparels. Deze parels worden gemaakt van cassave en als ze gekookt zijn, hebben ze de structuur van winegums. De balletjes hebben weinig smaak, maar geven een leuk effect aan het drankje. Bubble Tea drink je uit een groot glas en met een extra breed rietje. Hiermee kan de balletjes opzuigen, maar pas op dat ze niet in je keel schieten! Ik heb nu een heerlijke Chai Bubble Tea gemaakt, omdat wij nu eenmaal gek zijn op de smaken van Chai thee.

 

Bubble Tea

 

Die ‘Bubble’ slaat natuurlijk op de tapioca balletjes en als je het drankje flink schudt ontstaan er luchtbelletjes op. Behalve in Taiwan is dit drankje ontzettend populair in andere Aziatische landen en vooral in China zijn ze er gek op.
Waarom het zo populair is, mag Joost weten, het is eigenlijk gewoon een ijsthee met balletjes die nergens naar smaken. Maar het is natuurlijk wel een superleuk drankje, vooral als het in verschillende kleuren en smaken geserveerd wordt. Ook de tapioca parels zijn in diverse kleuren te koop.

 

Je vindt de Bubble Tea in diverse tentjes in de grote steden in ons land, maar je kunt het natuurlijk ook thuis maken. Zet een sterke thee in jouw favoriete smaak, een (plantaardige) melk, maak een suikersiroopje of neem een vruchtensiroop en kook de tapioca balletjes en hiermee maak jij jouw eigen drankje.

 

Chai Bubble Tea

Ik heb ook nog een Bubble Tea met hibiscus thee gemaakt, hoopte op een mooi roze drankje. Maar het is een mooi lila thee geworden.

 

Tapioca parels

 

In de thee worden de grote tapioca pearls gebruikt. Deze vind je online bij Aziatische toko’s of bij een horeca groothandel. Daar heb ik ze gekocht.
De balletjes zijn ongekookt keihard, je moet ze dus eerst even koken. Kijk op de verpakking hoe lang ze koken moeten. Als de balletjes gaan drijven in het kokende water, dan zijn ze klaar. Je giet ze af en spoelt ze dan af met koud water. Leg ze gelijk in de siroop. Dit gaat onder in het glas.
Van kleine tapioca parels kan je trouwens heerlijke toetjes of ontbijtjes maken zoals deze Tapiocapudding met karamel en Tapiocapudding met aardbeien.

 

Tips:

 

In China belande een meisje in het ziekenhuis met buikpijn. Het bleek dat ze heel veel onverteerde tapioca balletjes in haar buik had zitten. Dus overdaad schaadt!

De siroop* kan je zelf maken door 3 eetlepels bruine basterdsuiker te mengen met 3 eetlepels water te koken tot een siroop. Je kunt ook kant-en-klare (vruchten)siroop of agavesiroop gebruiken.

De speciale Bubble Tea rietjes vind je online. Je kunt deze ook gebruiken voor smoothies.

 

 

Recept Chai Bubble Tea: