Om een iets gezondere snack te maken, heb ik deze energie ballen voor Halloween gemaakt. Het zijn een soort monstertjes geworden, lekker scary voor de kinderen. En ook leuk om samen met ze te maken. Het recept is heel eenvoudig, je gooit alles in je keukenmachine en mengt het goed. Daarna vorm je balletjes hiervan.

 

Ik heb voor de oren chocolade chips gebruikt, die kan je in de meeste supermarkten wel vinden. Natuurlijk is dit sowieso een lekkere en verantwoorde snack voor jong en oud. Je kunt er ook iets kleinere balletjes van maken (zonder oogjes en oren) en je hebt iets heerlijks voor de lekkere trek.

 

Halloween

 

Net zoals alle Amerikaanse feestdagen, wordt Halloween ook een beetje gevierd in huize Culinea. Hubbie heeft daar heel lang gewoond en daarom zijn deze dagen hier traditie. Halloween is een typisch Amerikaanse feestdag welke op 31 oktober groots gevierd wordt.
Ook in Nederland zie je nu creepy Halloween artikelen in de winkels liggen zoals geraamtes, vampiers, spinnenwebben en pompoenen.
Die uitgeholde pompoenen is echt een ding in Amerika en voor bijna elk huis staan ze wel omstreeks deze tijd. Pompoenen horen er echt bij, niet alleen als decoratie maar ook in de gerechten zoals pompoensoep of pompoentaart.
Kinderen gaan langs de deuren en roepen dat trick or treat! Het lijkt een beetje op onze Sint Maarten waar de kinderen ook langs de deuren gaan om snoepgoed op te halen. Meestal zijn de kinderen (maar ook de ouders) verkleed en helemaal uitgedost in angstaanjagende outfits.
Ook worden de huizen helemaal opgetuigd, niet alleen met de pompoenen maar met spinnenwebben en de hele rataplan. Hoe enger het huis is aangekleed, hoe leuker het is.

Ik heb nog meer Halloween recepten op de blog staan. Deze Zoete Halloween vleermuizen zijn ook leuk om met de kinderen te maken.

 

 

Recept Energie ballen voor Halloween: