Een heerlijke en verfrissende groene ijsthee met vlierbloesemsiroop en munt. Dit is een lekker en verfrissend recept voor een zelfgemaakte ijsthee, een perfecte traktatie om van te genieten op een warme dag. Doe wat zelfgemaakte vlierbloesemsiroop in je ijsthee om het een extra lekkere smaak te geven, terwijl de citroen en verse munt voor wat extra frisheid zorgt.

 

Vlierbloesem

 

De aanblik van vlierbloesems die hun roomwitte dekens van bloesem uitspreiden over een zonovergoten haag is een zeker teken dat de zomer zijn intrede doet. Die vlierbloesems vormen een van de lekkerste siroop die je kunt maken en in dit recept hebben we de temperatuur nog verder afgekoeld in een verfrissende groene ijsthee met vlierbloesemsiroop.
In plaats van vlierbloesemsiroop te kopen, kan je heel goed zelf vlierbloesemsiroop maken. Het is supergemakkelijk om te doen, hoe jij dit kunt maken lees je hier.
Die siroop is de perfecte manier om een ijsthee van die bloemige zoete smaak te voorzien.

 

IJsthee

 

Hoe simpel is het om thuis zelf de lekkerste ijsthee te maken. Bedenk een avond ervoor dat je de volgende dag(en) ijsthee wilt drinken en zet dan een grote pot met groene thee. Maak deze extra sterk omdat het nog verdund wordt met de vlierbloesemsiroop en ijsklontjes.
Meng de vlierbloesemsiroop door de iets afgekoelde thee en laat deze helemaal afkoelen. Proef of het zoet genoeg is voor jou, voeg anders nog wat extra siroop of honing toe aan de thee. Zet de afgekoelde kan met thee dan in de koelkast.

 

Als je de voorkeur geeft aan een ander soort thee, experimenteer dan vooral! Ik denk dat ik de volgende keer Earl Grey of Oolong thee ga proberen!
De vlierbloesemsiroop is heel licht en subtiel en dat is net het beetje extra zoetstof in de thee.
En dat is het! Een supereenvoudige manier om een lichte, bloemige, honinggroene ijsthee te maken. Het is zo’n leuke afwisseling en een geweldig drankje als het weer warmer wordt!
Genieten!

 

 

Recept Groene ijsthee met vlierbloesemsiroop: