Ik had veel te veel hibiscus thee gezet en heb de rest maar in een fles in de koelkast gezet. Heerlijk om daar een ijsthee van te maken, maar ik wilde er nog iets speciaals mee doen. Nou dat is gelukt met deze hibiscus thee cocktail. Een heerlijke cocktail met witte rum en ananassap, afgetopt met een takje citroenmelisse die ik in de tuin heb staan. Een heerlijke cocktail met een prachtige kleur, die niet alleen zomers erg lekker is, maar ook de rest van het jaar.

 

Cocktails

 

Cocktails worden vooral gedronken als het warm is. Een cocktail is een alcoholisch drankje wat uit minimaal drie verschillende componenten bestaan. De basis is een sterke drank zoals rum, wodka, whisky, gin of tequila. Dan een smaakmaker in de vorm van likeur, vruchtensap of zelfs een mousserende wijn.

 

En een suikersiroop om de cocktail zoeter te maken.
De siroop kan je zelf maken door 1 liter water met 1 kilo kristalsuiker te koken tot de suiker is opgelost. Laat dit afkoelen, schenk het in een fles en zet dat in de koelkast. Daar blijft de siroop heel lang goed.
Verder worden de glazen gevuld met ijs.

 

Hibiscusthee

Hibiscusthee wordt gemaakt van die mooie rode hibiscusbloemblaadjes. Ik heb een grote zak gedroogde theeblaadjes gekocht op onze vakantie in Turkije. Behalve dat we genoten hebben van het mooie weer, de lieve mensen en het lekkere eten, waren de lokale marktjes te gek. Prachtige etenswaren lagen daar te koop en bij elk kraampje mocht je wat proeven.
Mocht jij geen losse hibiscusblaadjes kunnen vinden, dan kan je de thee gewoon zetten met hibiscus theezakjes.

 

Als je de thee trekt, krijg je een prachtig rode thee. En die thee is ook nog eens erg goed voor ons. Hibiscusthee zit o.a. vol met krachtige antioxidanten, Redenen genoeg om deze thee eens te proberen. Het heeft een behoorlijk zuurtje, maar het zoete ananassap is een mooie tegenhanger. Vind je het niet zoet genoeg, dan kan je nog wat agavesiroop erdoor mengen.

 

En met die hibiscus heb ik nog veel meer lekkere recepten gemaakt, zoals bijvoorbeeld deze Grapefruit en hibiscus cocktail, Aardbeien hibiscus mocktail en Aardbeien en hibiscus granita. Stuk voor stuk verfrissend.

 

 

Recept Hibiscus thee cocktail: