Ik ben gek op Gin & Tonic, maar hubbie niet. Hij vindt het veel te bitter zoals hij dat zelf noemt. Op zich vind ik dat niet erg, dan is al die lekkere Gin voor mij. Maar ik wilde toch eens een cocktail maken voor mijn zoetekauw. Het is een kersen gin cocktail geworden en ik wist zeker dat hij dit lekker zou vinden. Nou dat was ook zo, al had hij geen idee wat hij dronk. Zelfs de kersen in de cocktail gaven hem geen clou. Enfin een lekkere cocktail is ontstaan, speciaal voor diegenen die Gin Tonic te bitter vinden (haha).

 

Kersen gin tonic

 

Ik heb voor deze cocktail een kersen soda gebruikt. Als je in de supermarkt zoekt, vind je die waarschijnlijk wel. Ik zag een fles Fernandes cherry staan in de supermarkt en zo was ik op dit idee gekomen. Fanta schijnt ook een kersen soda te hebben, zelfs eentje die suikervrij is.
Natuurlijk kan je het ook met een ander soort soda maken, doe dan het zelfde fruit van de soda in jouw cocktail. Zoals bijvoorbeeld grapefruit soda met schijfjes grapefruit erin, etc.
Omdat ik deze soda erg zoet vond, heb ik er nog wat limoensap bij gedaan.

 

En als je geen gin in huis hebt, maar wel een wodka of een witte rum, gebruik dit dan in de cocktail. Maak er iets lekkers van, zou ik zeggen!

 

Gin & Tonic

 

Zoals ik al schreef, ben ik gek op Gin & Tonic. Ik heb het leren drinken in Kenia. Hoe dan, vraag jij je misschien af? Wij waren met een clubje in Kenia op safari. De nodige injecties ondergaan voordat we gingen en malariapillen bij ons. Maar de tropenarts had ons al gewaarschuwd, dat de muggen al resistent waren voor deze tabletten. Een van ons groepje was gezagvoerder, die vloog de hele wereld rond. Hij liet ons weten dat de kinine in de tonic ons wel zou beschermen tegen malaria. Daarom zaten wij elke avond aan de Gin & Tonic en ik kan je laten weten dat we zonder malaria thuisgekomen zijn. Maar wel met een G&T verslaving, dat dan weer wel.
Ik heb een lekker Gin & Tonic recept voor je. Wat dacht je van deze mooie Roze Gin Tonic?