Voor deze heerlijke lauwwarme salade met kippendijen, bietjes, linzen en bloedsinaasappel is het handig om de bietje van te voren te garen in de oven. Dit duurt wel even, maar de oven doet het werk voor je. Verwarm de oven voor op 180˚C. Was de bieten grondig en dep ze vervolgens droog. Pak ze elk met een takje tijm in een stuk aluminiumfolie en leg de pakketjes op een ovenplaat. Zet ze in de oven en laat een uur garen. Prik na een uur met een satéstokje in de bietjes om te checken of ze zacht geworden zijn. Haal ze uit de oven en verwijder en aluminiumfolie. Laat ze iets afkoelen en wrijf dat het vel van de bietjes.
Dat viel dus wel mee he?

Ik heb 1 bietje rauw gelaten en deze in dunne plakjes gesneden en verdeeld over de salade.

 

De schil van sinaasappels verwijderen is even een handigheidje, hier kan je op een filmpje zien hoe je het doet.

 

Heb je nog zin in een toetje? Wat dacht je van deze Bloedsinaasappel cheesecake?