Manlief is gek op mango’s en elke week koop ik ze wel bij mijn groenteboer op de markt. Maar aangezien hij doordeweeks in Friesland verblijft, blijven de mango’s soms liggen in de fruitmand. En nu het zo warm is en ik geen zin heb in fruitvliegjes, is het tijd om ze snel te verwerken. Omdat hij ook verzot op ijs is, heb ik er ijs van gemaakt. Mango sorbetijs zelf maken is op deze manier helemaal niet moeilijk, je hebt alleen wel een ijsmachine nodig. Heerlijk zoet en romig sorbetijs met de smaak van rijpe mango’s, dit wil je proeven!

 

Sorbetijs

 

IJs gemaakt van vers fruit is heerlijk en niet moeilijk om te maken. Met slechts een paar ingrediënten flans jij heerlijk ijs in elkaar. De basis is fruit en suikersiroop (water gekookt met suiker). Ik heb in plaats van de siroop agavesiroop gebruikt. Ten eerste omdat ik dit lekker vind en ten tweede hoef je dan vooraf geen suikersiroop te maken.
Als extra smaakmaker heb ik limoenrasp en -sap erdoor gedaan. Mango en limoen zijn sowieso een goede combinatie en limoensap brengt de smaak van de mango nog meer naar boven en maakt het ijs lekker fris.
Gebruik rijpe mango’s voor dit ijs, die zijn namelijk lekker zoet. Je kunt sorbetijs van allerlei soorten (zacht) fruit maken, neem fruit wat in het seizoen is.

 

IJs maken

 

Je hebt voor dit ijs wel een ijsmachine nodig. Als je die niet hebt, dan zou ik van de mangopuree lekkere ijslolly’s of een mango granita maken. Ik heb een heel oud apparaat waarin een koelelement ingaat, maar die doet het nog steeds prima. Zomers heb ik dat koelelement standaard in de vriezer liggen en kan ik op elk moment ijs maken.

 

Mocht je nou geen ijsmachine hebben, dan kan je deze heerlijke mango yoghurt softijs met kokos maken. Hiervoor gebruik je blokjes bevroren mango die je in een keukenmachine of blender pureert tot een lekker zacht ijs.

 

Tips:

 

Ben jij ook zo gek op mango? Ik heb heel veel recepten met mango op de site staan, zoek ze maar eens op. Ga daarvoor naar: Recept zoeken en vul dan onder: Sleutelwoorden mango in en dan komen alle recepten met mango tevoorschijn.

Het scheutje rum (of likeur) zorgt ervoor dat het ijs niet te hard wordt, je kunt het achterwege laten als je het ijs voor kinderen wilt maken.

3 mango’s* is ongeveer 700 gram vruchtvlees.

Extra nodig: ijsmachine en een blender of staafmixer

 

 

Mango sorbetijs zelf maken: